UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Fredagen den 19 juli 2019 - klockan 16:09 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

På lördag är det Fest i Byn


Karin Sidén 2018-09-06


Ett säkert hösttecken är den årliga familjedagen Fest i Byn i Bro centrum, som är en mångårig och uppskattad tradition. På lördag, den 8 september, är det dags för årets upplaga och som vanligt bjuds det på aktiviteter, uppträdanden och mer. Årets konferencier är Jan Johansen som också kommer att leda allsång från scenen. Klockan 15 är det dags för Shirley Clamp.

De politiska partierna och flera av kommunens föreningar finns på plats för att träffa alla besökare, liksom brandmännen från Attunda, grannstödsförarna och polisen.

På lördag klockan 11 till 16 är den årliga höst-traditionen Fest i Byn i Bro centrum. I år utlovas extra allt av arrangörerna:

-Årets Fest i byn kommer att bli en riktig folkfest. Shirley Clamp, Jan Johansen, allsång, loppis, femkampsaktiviteter, ponnyridning, marknadsknallar – det finns något för alla smaker och åldrar, säger Maria Palm, projektledare för Fest i byn.

Efter konserten som börjar klockan 15 kommer det att finnas möjlighet för besökarna att träffa Shirley Clamp och Jan Johansen, ta ett foto och kanske få en autograf.

-Det blir full rulle hela dagen! Jan Johansen är vår konferencier och på scenen är det sång och musik-uppträdanden, stipendieutdelning och olika uppvisningar hela dagen lång. Och runt om i Fest i Byn-området kommer det att sjuda av aktiviteter, berättar Mia Palm och börjar räkna upp:

-I biblioteket blir det författarbesök, origamipyssel samt vernissage i konstkuben för Åsa Sjöströms fina fotoutställning om Bro. Ute på torget
 finns några olika rafflande femkampsaktiviteter i Gröna Lund-anda, foodtrucks med glass och god mat och roliga prova-på-aktiviteter för alla åldrar. Det är ju slutspurt i valkampanjandet så alla partier finns så klart på plats för att svara på frågor men även många lokala föreningar passar på att "visa upp sig" och informera om sin verksamhet. Det kommer finnas möjlighet att testa bågskytte, amerikansk fotboll, boxning och mycket, mycket mer. Självklart blir det loppis och marknadsknallar också!

Här flikar Cia Ekberg, som också tillhör är med och arrangerar dagen, in:

-Glöm inte att vi har två helt nya inslag för den djärve! I sporthallen kan man köra bumperball och det kommer också att gå att åka helikoptertur över Bro. Helikoptern kommer att starta och landa på gräsytan utanför Brohuset, vid Råbyplanen.

Hon fortsätter:

-För de yngsta finns det gratis ponnyridning och ett litet "tivoliområde" på skolgården utanför Broskolan.

Affärsidkarna i Bro centrum får även de ett fint tillfälle att möta sina kunder på ett mer spontant sätt än vanligt. Så gott som alla har någon form av erbjudande, med allt från rabatt och goodiebag till ansiktsmålning och tävling. 
Café Nyfiket i Brohuset kommer att ha öppet dagen till ära. 11-15 är fiket öppet och där bjuds det på spännande bakverk från när och fjärran. 

Dessutom sker den officiella invigningen av den nya ungdomsverksamheten Bro:n, som riktar sig till åldrarna 16-20 år. Bro:n ligger i den östra sidan av Broskolan med samma ingång som Fryshusets lokaler.

Arkivbilder från tidigare Fest i Byn.
Bild:Karin Sidén
Arkivbilder från tidigare Fest i Byn.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 20/7
Bakluckeloppis i Bro
Söndag 21/7
ÖPPEN TRÄDGÅRD
ÖPPEN TRÄDGÅRD
Tisdag 23/7
Sommarkafé på Hembygdsgården i Kungsängen
Tisdag 30/7
Sommarkafé på Hembygdsgården i Kungsängen
Lördag 17/8
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 21/9
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 19/10
Bakluckeloppis i Bro
avståndsannons

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

UNICEF plugg

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Woody feb 19 monterat
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen