Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 3 maj 2024 - klockan 00:41 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

36-åring dömd för dråp på sjuårig flicka


Karin Sidén 2015-12-26

TT och de större tidningarna har publicerat nyheten att den 36-åriga man som knivdödade en sjuårig flicka på Råbystigen i juli döms för dråp till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Han kommer även att utvisas ur landet.

Det var vid 20-tiden den 25 juli som polis och ambulans larmades till Råbystigen i Bro. En sjuårig flicka hade knivdödats och en man skadats allvarligt i halsen. Mannen flögs i ambulanshelikopter till sjukhus för vård. Relativt snart stod det klart att mannen misstänktes för att ha skadat sig själv efter att han knivskurit flickan. Redan samma natt anhölls han i sin frånvaro.

Enligt det rättspsykiatriska utlåtandet hade mannen vid tillfället för det tragiska brottet nedsatt förmåga att inse vad han gjorde och led av en allvarlig psykisk störning, enligt det rättspsykiatriska utlåtandet. Han uppges ha varit djupt deprimerad efter svåra förhållanden i sitt hemland. Enligt uppgifter i Aftonbladet ska mannen ha gått in i badrummet för att ta sitt liv. Flickan följde efter in i badrummet och kramade om honom bakifrån för att trösta. Mannen ska då ha fått en blackout och huggit flickan i halsen.



Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen