Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Lördagen den 18 maj 2024 - klockan 08:31 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

BMWn från nattens rån återfunnen i Tibble


Karin Sidén 2016-12-09

Vid halvtiotiden på fredagsförmiddagen återfanns den ljusgråa BMW som stals ute på Lennartsnäshalvön vid ett brutalt rån natten mot fredagen. Enligt uppgift på polisens hemsida så bärgas bilen för att sedan genomgå en teknisk undersökning.

Enligt vad UBRO erfar så har ännu ingen gripits, misstänkt för rånet.

Det var vid tvåtiden, natten mot fredagen, som en familj på Frölundavägen på Lennartsnäshalvön i Kungsängen vaknade av att flera okända gärningsmän tagit sig in i villan. Familjen, två vuxna och två barn, väcktes av förövarna som sedan misshandlade familjefadern och band/tejpade åtminstone de två vuxna.

Klockan 03.28 larmades polisen till adressen och sedan dess har förhör hållits och den tekniska undersökningen genomförts.

Polisen håller på att samanställa alla uppgifter och man kan av utredningstekniska skäl inte dela med sig av några detaljer så därför finns i nuläget inte några fakta om tiden mellan 02 och 03.28. Hur länge förövarna var kvar, om alla fyra familjemedlemmar bakbands och i så fall hur länge de var bundna framgår inte. Det man vet är att fyra, eller möjligen tre, maskerade gärningsmän bröt sig in i villan där familjen låg och sov. En av männen hade en kofot som sannolikt användes för att bryta upp det fönster de tog sig in genom.

Man stal familjens bil, en ljusgrå BMW från 2008 av 7-seriemodel,l och använde som flyktbil. Gärningsmännen ska inte ha lämnat kvar något fordon på brottsplatsen så antingen tog de sig dit till fots eller så lämnade de Frölundavägen i två fordon. BMWn återfanns på förmiddagen i Tibbleområdet.

En förundersökning avseende grovt rån och olaga frihetsberövande är inledd.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen