Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Lördagen den 18 maj 2024 - klockan 11:12 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Det behövs fler vuxna ute!


Karin Sidén 2016-05-03

Omprioriteringar och beordrad övertid har nu möjliggjort för polisen att sätta in extraresurser i Bro. Att man prioriterat närvaron i Bro de senaste dagarna har uppmärksammats i sociala medier och överlag är tongångarna mycket positiva. Polisiär närvaro har efterlysts en längre tid och nu hoppas man att den medvetna strategin ska ge en märkbar effekt.

-Vi har med hjälp av omprioriterade resurser ökat vår närvaro i Bro eftersom det varit många händelser på senare tid som tillsammans skapar otrygghet och oro. Vi från Polisen önskar också att Bro-borna engagerar sig och börjar delta i de vuxenvandringar man sedan i höstas försökt dra i gång. Vuxenvandringar har en stor påverkan på samhället och gör snabbt märkbar skillnad och tillsammans med vår ökade närvaro är vi rätt säkra på att vi inom kort upplever att det blivit lugnare, säger Björn Svensson vid Järfälla och Upplands-Bro polisområde.

Lugn, ro och trygghet är något de allra flesta förväntar sig av sin boendemiljö. De känslorna är subjektiva och vad som är tryggt för en person kan vara otryggt för en annan, men klart är att det just nu är många invånare som känner otrygghet och obehag över hur det är ställt i Bro (och för den delen i kommunen i stort). Ett stort antal bilbränder, rån och smash-and-grab mot butiker och skadegörelse på polisbilar ger en olustig stämning och tongångarna är hårda i de debattforum som finns. Något måste göras! Någon måste ta tag i det här innan det barkar i väg!

Att vända skutan är ett stort arbete som kräver gemensamma insatser och samarbete. Polisen och kommunen kan göra mycket, men behöver också hjälp av kommuninvånarna. Utan allas vår hjälp står de sig slätt. Då spelar det ingen roll hur många trygghetsdialoger man anordnar eller hur många Fest i Byn eller KungsFester man arrangerar. Vi invånare är Upplands-Bro. Det är alla vi som bor här som bygger samhället och det är vi tillsammans som gemensamt måste kliva in och arbeta aktivt för tryggheten.

Fler vuxna ute på kvällarna är ett beprövat och förhållandevis enkelt sätt att skapa lugn i ett samhälle. Efter den senaste tidens turbulenta kvällar och helger i Bro efterfrågar nu polisen att vuxenvandringarna i Bro tar ordentlig fart.

-För ett år sedan var det i Brunna det var stora problem. Där klev föräldrar och andra vuxna in på ett föredömligt sätt och lyckades på kort tid minska fylleslagen och skadegörelsen. Nu hoppas vi att de vuxna i Bro engagerar sig på liknande sätt. Devisen Ingen kan göra allt, men alla kan göra något passar utmärkt som beskrivning av läget! Vi kan inte förvänta oss att några få engagerade vuxenvandrare och en handfull poliser själva ska lyckas vända på den situation som uppstått, nu är det dags att alla ställer upp för tryggheten, säger Björn Svensson.

Sedan i höstas har försök gjorts att väcka vuxenvandringen till liv i Bro igen efter några år på sparlåga. Tittar man på sociala medier så är det en stor efterfrågan och många med åsikter så det borde inte vara svårt att få en tillströmning av engagerade vuxna.

Verkligheten har varit en helt annan. Det har varit svårt att locka nya vandrare och vandringstillfälle efter vandringstillfälle har tvingats ställas in på grund av för få deltagare. Därför kommer man återigen bjuda in till uppstartsmöte inom kort och samtidigt kontakta skolor, föreningar och företag för att med gemensamma krafter försöka höja aktivitetsnivån.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen