UBRO Panorama gif-fil
ICA i Bro höst 18
Förstasidan Fredagen den 18 januari 2019 - klockan 21:16 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Fyra frihetsberövade efter i Bro efter rån mot spelbutik i Västerås


Karin Sidén 2018-04-09

Vid halvtvåtiden på måndagen larmades polisen i Västerås om ett rån som begåtts i stadsdelen Skiljebo. En stor polisinsats inleddes och efter ett längre förföljande kunde en misstänkta rånare gripas och ytterligare tre personer frihetsberövas i Bro. De misstänkta rånarnas flyktbil rammades av den efterföljande polisbilen och körde då in i en husvägg på Blomstervägen.

Både helikopter och polisbilar användes i förföljandet. Ingen ska ha skadats vid ingripandet.

Det var en spelbutik i området Skiljebo i Västerås som utsattes för ett rån på måndagseftermiddagen. Klockan 13.35 inkom larmet till polisen varpå en omfattande polisinsats inleddes.

-Det var ett överfallslarm som utlöstes i en spelbutik som ligger i en större matvarubutik i Skiljebo. Enligt våra initiala uppgifter ska det ha varit en ensam rånare som kom in i butiken vid själva råntillfället, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson hos polisen i region Mitt. Rånaren ska ha varit beväpnad med någon form av skjutvapenliknande föremål.

Efter ett längre förföljande, med både bilar och helikopter, prejades flyktbilen och körde in i en husvägg på Blomstervägen. Minst två personer sågs fly till fots från den kraschade bilen men en person kunde efter ett kortare förföljande till fots gripas. I samband med gripandet avlossades ett varningsskott.

-Efter ytterligare polisinsats på platsen har tre personer frihetsberövats. Inkluderar man den gripne rör det sig med andra ord om fyra personer som frihetsberövats, men i nuläget finns det en huvudmisstänkt och denne är gripen. Vidare utredning kommer att avgöra om vi griper någon eller några ytterligare personer som delaktiga i rånet i Västerås, säger Daniel Wikdahl vidare.

En av de frihetsberövade personerna ska ha fångats in av allmänheten, men i nuläget finns inga utförligare uppgifter om hur det hela gått till.

Rånaren/arna ska ha kommit över en okänd summa kontanter vid rånet. I flyktbilen fanns en större summa kontanter som eventuellt kan vara rånbytet.

-I bilen har vi anträffat gods i form av kontanter som vi inte kan utesluta kommer från rånet i Västerås. De initiala uppgifterna om hur mycket pengar rånaren ska ha kommit över håller vi än så länge för oss själva, säger Daniel Wikdahl.

Ingen person ska ha skadats fysiskt i samband med rånet mot spelbutiken i Västerås, men de drabbade chockades. 

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 19/1
Röda Korset - Second Hand butik
Onsdag 23/1
Stickcafé i Kulturhuset
Lördag 26/1
Röda Korset - Second Hand butik
Onsdag 30/1
Bokklubb för unga, 10-12 år
avståndsannons

Öppet Hus på UBG jan 19

UNICEF plugg

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen