Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Måndagen den 6 maj 2024 - klockan 02:43 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Hovrätten friade barnskötaren
Nyhet från Upplands-Bro kommun


Nyhet från Upplands-Bro kommun 2016-11-18

Svea hovrätt meddelade i dag domen för den barnskötare som åtalats för sexuella övergrepp på barn i en förskola i Upplands-Bro. Tingsrätten dömde barnskötaren till två års fängelse för två fall av grovt sexuellt övergrepp mot barn och tre fall av sexuellt ofredande. Svea Hovrätt ändrade domen och frikände honom.

I oktober 2015 polisanmälde Upplands-Bro kommun en barnskötare anställd på en förskola i Bro efter att barn berättat om misstänkta händelser. Polisens utredning pågick under hösten och vintern och den 19 februari meddelades domen. Barnskötaren dömdes till två års fängelse.

Domen överklagades, både av den dömde och av åklagaren, till Svea Hovrätt. I dag meddelades domen; hovrätten ändrar tingsrättens dom och frikänner barnskötaren från alla åtalspunkter.

Kommunen är skyldig enligt lag att agera skyndsamt vid minsta misstanke om att barn far illa och därför gjordes en polisanmälan för att få det utrett vad som hänt. Nu har hovrätten friat den här personen.

-Domen innebär att hovrätten har frikänt honom. Han är fortfarande anställd i kommunen men vi ser inte att han kan jobba vidare inom förskola eller skola i Upplands-Bro, säger Jesper Sjögren, tf utbildningschef.

Vårdnadshavare eller andra som behöver stöd kan kontakta familjebehandlare på Solängen på telefon 08-581 695 58 fredag fram till klockan 18, lördag och söndag klockan 13 till 15.

Från och med måndag nås Solängen via växel 08-581 690 00.


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen