Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Söndagen den 19 maj 2024 - klockan 18:31 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Inbrott och inbrottsförsök i Bro


Karin Sidén 2015-03-24

Natten mot den 22 mars inträffade åtminstone tre inbrottsförsök på Ginstvägen i Finnsta, Bro, och ett inbrott på Jordlottsvägen i Bro. Två unga gärningsmän kunde gripas efter inbrottet på Jordlottsvägen tack vare spårning med hund.

Som UBRO redan tidigare har berättat greps två inbrottstjuvar i Bro natten mot söndagen efter att ha gjort inbrott i en villa på Jordlottsvägen. Målsägande väcktes av inbrottsljud strax efter 04  och larmade polisen.

Vid tidpunkten för larmet från Jordlottsvägen befann sig redan en polisstyrka på Ginstvägen som inte ligger särskilt långt därifrån. Där hade en målsägande väckts av ljudet av glaskross strax efter 03 och larmat polisen som fortfarande timmen senare fanns kvar i området för att undersöka den brottsplatsen.

Polismännen kunde mycket snabbt vara på plats på Jordlottsvägen och hunden fick därför ett pinfärskt spår att följa. Spårningen gick i kringelikrokar in mot Bro och bägge gärningsmännen kunde gripas relativt omgående.

Vid närmare undersökning på Ginstvägen visade det sig att ytterligare åtminstone två grannvillor haft påhälsning i trädgården med tydliga fotspår i snön. Bland annat syntes det att gärningsmännen stått och tittat in genom fönster, varit framme och känt på garagedörrar och även varit inne på åtminstone en altan/ett uterum och rotat runt.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen