Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Lördagen den 27 april 2024 - klockan 01:22 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Inget Midsommarfirande på Bro IP i år


Karin Sidén 2016-06-16

Arkivbilder från Midsommar 2013.
Bild:Tommy Sidén
Arkivbilder från Midsommar 2013.

En mångårig tradition tvingas i år till uppehåll. Bro IKs traditionella Midsommarfirande, som arrangerats av föreningen och dess medlemmar de senaste 25 åren eller så, tvingas i år ställas in med kort varsel grund av att man inte får ihop tillräckligt många frivilliga funktionärer.

-Det är ett mycket beklagligt beslut vi tvingats ta, men vi såg ingen annan utväg när vi insåg att vi inte skulle kunna erbjuda 100% av det midsommarfirande vi vet att vi brukar leverera, berättar Bro IKs ordförande Daniel Riesterer för UBRO.


Midsommar på Bro IP är för många Bro-bor en mångårig och mysig tradition, helt enkelt ett måste i samma klass som jordgubbstårtan, sillen och grillningen på midsommar-kvällen. I år blir det en paus i traditionen. Klubbens ordförande, Daniel Riesterer, berättar att man under det senaste styrelsemötet tvingades fatta ett tungt beslut.

-Bro IKs Midsommarfirande arrangeras av ideella krafter. Vi behöver frivilliga som hjälper till och ställer i ordning festplatsen, sköter ruljangsen under pågående festligheter och städar undan efteråt. Det är ett alldeles för stort uppdrag att lägga på några få eldsjälar och därför har vi nu i veckan fattat beslutet vi hoppades slippa fatta, nämligen att med kort varsel ställa in firandet.

Arkivbilder från Midsommar 2013
Bild:Tommy Sidén
Arkivbilder från Midsommar 2013

-Det här är verkligen inte ett lätt beslut att fatta. Midsommarfirandet på IP är en stolt tradition i Bro IK och ligger oss alla varmt om hjärtat. När vi insåg att vi sannolikt inte skulle kunna leverera ett firande som höll den nivå och klass vi vill och är vana vid kändes det ändå som det enda rätta beslutet att fatta, förklarar Riesterer vidare.

-Vi hoppas och tror att vi kan återuppta traditionen redan nästa år, förutsatt att allt utvecklas som önskar.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen