Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 26 april 2024 - klockan 13:25 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Knivrån och människorov i Bro C


Karin Sidén 2018-02-15

På onsdagskvällen inträffade ett knivrån i närheten av Bro C. En person rånades och tvingades därefter under knivhot ta med sig rånarna till en kompis i Råby, som även denne rånades. De två brottsoffren hotades av gärningsmännen som sa att de ej fick larma polisen.

Ingen person ska ha skadats allvarligt fysiskt.


Polisen söker nu efter fyra gärningsmän som är misstänkta för rån och misshandel, människorov samt övergrepp i rättssak. Albin Näverberg vid Polisen i Järfälla och Upplands-Bro säger:

-Det här är mycket allvarligt. Återigen har vi gärningsmän som knivhotar, tar sig in i bostaden hos brottsoffret - och det vid 18-tiden på kvällen! Vid den tiden är det ju sällan folktomt ute så gärningsmännen och brottet riskerar ju att ses av många vittnen. Vi hoppas att många hör av sig med sina iakttagelser så att vi kan föra utredningen i mål.

Vid 18-tiden på onsdagen inträffade ett personrån i närheten av Bro centrum. Strax innan hade brottsoffret tagit ut pengar i en bankomat i centrum och därefter gått mot Råbyplanen och vidare mot gångvägen som går längs skogen. Där blev han påhoppad av fyra maskerade gärningsmän som hotade honom med kniv och även utsatte honom för misshandel.

-Målsägande blev slagen och sparkad, samt knivhotad av gärningsmännen. De tilltvingade sig de kontanter målsägande tagit ut i bankomaten strax innan men nöjde sig inte med det. I stället tvingade de sitt offer att gå hem till en kompis i Råbyområdet och rånade även kompisen under knivhot. Rånoffer nummer två tog de bankomatkort samt kod från, säger Albin Näverberg.

De fyra gärningsmännen hotar sina offer och säger att de kommer att råka mycket illa ut om de larmar polisen.

-I och med att de hotar offren att kontakta oss blir det inte bara anmälningar om rån, misshandel och människorov utan också övergrepp i rättssak. Av vad som framgår av den rapport jag har framför mig ska inget av rånoffren ha skadats allvarligt fysiskt, men blir man sparkad och slagen är det klart att man är öm och har ont. Att bli utsatt för ett brott kan ju dock ge skador som varken syns eller går att plåstra om.

Polisen är mycket intresserad av att få in vittnesuppgifter och iakttagelser som gjordes i området kring brottsplatsen under aktuell tidpunkt, men även innan då gärningsmännen kan ha "rekat" där i planeringssyfte. Tänk på att för dig obetydliga iakttagelser tillsammans med andra tips kan vara viktiga pusselbitar för utredarna. Tips tas tacksamt emot på 114 14.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen