Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Onsdagen den 1 maj 2024 - klockan 23:25 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Närpolisen rapporter


Karin Sidén 2014-10-31

Trots helikopterjakt efter yxrånare och beslagtaget flyktfordon i Bro måste den gångna veckan betecknas som lugn polisiärt sett. Ett bostadsinbrott, några bilinbrott, en viltolycka och några stölder finns med bland de 15 anmälningar om brott som inkommit till polisen sedan i tisdags. Fredagsmorgonens två olyckor på E18, varav den ena var mycket allvarlig, finns med i händelserapporten.

Mellan klockan 04.05 och 04.15 den 28 oktober inträffade en stöld på en arbetsplats i Brunna. Målsägande hade lämnat sina värdesaker i en väska i omklädningsrummet och lämnade för en stund väskan obevakad. När målsägande 10 minuter senare tittade i väskan upptäckte denne att plånboken med innehåll och en mobiltelefon saknades.

En målsägande boende på Ådövägen i Bro har anmält ett intrång och skadegörelse på sin fastighet. En okänd bil körde natten mellan den 27 och 28 oktober in på målsägandes tomt och fastnade i ett hål. För att ta sig loss ur hålet använde föraren en grind och diverse brädor.

Mellan den 27 och 28 oktober stals bägge registreringsskyltarna från målsägandes bil som stod parkerad vid Finnstastigen i Bro.

Klockan 09.50 den 28 oktober körde målsägande sin personbil längs E18. I närheten av Brunna blev bilen påkörd av en lastbil så pass hårt att krockkudden utlöstes. Lastbilen avvek från platsen. Händelsen är anmäld som smitning.

Strax efter 14 den 28 oktober rånade tre beväpnade och maskerade ynglingar en kosmetikbutik i Bålsta. Ynglingarna lämnade Bålsta i en röd Seat och sågs köra i riktning mot Bro. Se separat artikel. Senare på eftermiddagen hittades flyktbilen på Fasanstigen i Bro. Se separat artikel.

En målsägande tillbringade den 28 oktober på kursgård i Bro. När det var dags för hemfärd upptäcktes en parkeringsskada på bilen. Någon gång mellan klockan 06.50 och 17.10 har en okänd gärningsman kört in i baken på målsägandes bil utan att ge sig tillkänna. Bakre stötfångaren var tilltryckt på vänster sida. Händelsen är anmäld som smitning.

Strax efter klockan 20 den 28 oktober såg ett vittne hur tre män i 20-årsåldern hällde en okänd vätska på en parkerad bil vid Fasanstigens parkering i Bro. Vätskan var frätande så lackskador uppstod på bilens motorhuv.

Strax efter klockan 21 den 28 oktober upptäcktes ett bostadsinbrott på Tvärflöjtstigen i Brunna. Se separat artikel.

Mellan den 28 och 29 oktober hade en målsägande ovälkommet besök i sin bil. Bilen stod parkerad på Bergvägen i Kungsängen och målsägande hade glömt att låsa den. Tjuvarna stal bland annat en MP3spelare, en mobilladdare och lite växelpengar.

Mellan den 28 och 29 oktober hade en målsägande ovälkommet besök i sin bil. Bilen stod parkerad på Bergvägen i Kungsängen. Gärningsmannen / männen hade brutit upp den främre dörren på passagerarsidan och stulit en cd-skiva.

Den 29 oktober, någon gång mellan 19.30 och 20.30, inträffade en stöld på en ridklubb i Kungsängen. Målsägande hade lämnat sin plånbok i väskan och lämnat väskan i klubbrummet. När målsägande kom tillbaka var plånboken borta.

En målsägande har anmält nedskräpning på Skogshuggarvägen i Håbo-Tibble. Ett byggföretag har dumpat jordmassor ovanpå målsägandes vattenledningar.







Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen