Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Måndagen den 29 april 2024 - klockan 04:25 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Närpolisen rapporterar


Karin Sidén 2014-09-24

Efter en period av lugn i kommunen gick antalet anmälda brott upp igen under de senaste dagarna. Förra helgen inkom 16 anmälningar från hela kommunen medan det var 16 anmälningar bara i Bro den gångna helgen och 31 i hela kommunen. Bland dem finns fyra bostadsinbrott (se tidigare artiklar), ett antal cykelstölder och en del annat av blandat slag.

Natten mot den 19 september, klockan 02.55, stoppade en polispatrull en personbil på E18 vid Broavfarten. Föraren hade inget körkort och en anmälan om grov olovlig körning upprättades.

I fredags begicks tre bostadsinbrott i kommunen. Ett lägenhetsinbrott i Bro, ett villainbrott i Bro och ett villainbrott i Kungsängen. Se separat artikel.

En målsägande har anmält att dennes väska blev stulen på pendeltågsperrongen vid Bro station. Målsägande ställde ifrån sig väskan en stund och hade inte full uppsikt över den. När målsägande skulle kliva på tåget var väskan borta. Väskan innehöll inga värdesaker, men en del kläder.

Mellan den 19 och 20 september stals två cyklar ur ett cykelförråd på Bergvägen i Kungsängen. Cyklarna, en röd och en vit damcykel, stod låsta i förrådet. I anmälan framgår inte hur gärningsmännen tog sig in i cykelförrådet.

Mellan den 19 och 20 september försökte någon stjäla målsägandes gräsklippare på Rödbenevägen. Målsägande hittade sin och grannens gräsklippare lämnade vid tomtgränsen och gissningsvis har gärningsmännen blivit störda vid stöldögonblicket och flytt utan bytet.

Den 20 september stals bägge registreringsskyltarna från en bil som stod parkerad vid Lillsjön. Mellan 06.45 och 14 ska stölden ha inträffat.

Den 20 september klockan 20.30 inträffade en krock mellan två backande personbilar på Safirstigen i Kungsängen. Då man inte kunde komma överens om ansvarsbiten för olyckan utan bägge förarna upplevde det som om den andra föraren backat in i denne tillkallades polisen.

Vid halvelvatiden den 20 september ringde ett vittne polisen efter att denne sett en person med ett pistolliknande föremål på en restaurang i Bro. När polisen kom till platsen mötte de en person i dörren som passade väl in på vittnets beskrivning av den misstänkt beväpnade. Denne vände snabbt i dörren, kastade ifrån sig ett pistolliknande föremål och försökte komma undan från poliserna, men de var snabbare och kunde gripa personen. En anmälan om brott mot vapenlagen upprättas.

Vid 23-tiden den 20 september såg ett vittne hur en person slog sin hund upprepade gånger på Centrumvägen i Kungsängen. Personen slog hunden med kopplet över ryggen ett flertal gånger när inte hunden gjorde som den blivit tillsagd. Vittnet uppgav i anmälan att hunden ylade för varje slag.

Den 20 september utsattes målsägandes bil för skadegörelse. Bilen stod parkerad på Knektvägen i Kungsängen när någon eller några repade den på bägge sidorna och slet bort en list med mera.

Någon gång mellan den 7 och den 21 september har någon försökt stjäla målsägandes båt. Båten låg kvar i vattnet norr om Stigstorp (Brunna) när målsägande kom dit men hade tydliga spår efter stöldförsöket. Bland annat var bränsleslangen kapad och en kikare och båtshaken saknades. Gärningsmannen / männen hade lämnat kvar ett verktyg i båten.

Natten mellan den 20 och 21 september stals en moped från Saltstigen i Kungsängen. Mopeden stod låst inne på tomten. Den stulna mopenden är svart med vit tejpad text på tanken och av märket Bautian Retro.

Mellan klockan 01.06 och 01.14 den 22 september gjorde okända gärningsmän inbrott på en förskola i Bro. När väktare och polisens hundpatrull kom till platsen kunde man konstatera att ett fönster blivit uppdyrkat och att någon eller några sökt igenom förskolan. Hundpatrullen sökte igenom byggnaden men hittade ingen gärningsman. Det är oklart om något stulits vid inbrottet.

Den 22 september vid 06.15-tiden upptäckte en målsägande att mobiltelefonen som förvarats i jackfickan var borta. Hur den försvunnit, om den tappats eller stulits är okänt, men målsägande tror att den möjligen stals ombord på bussen i Bro strax innan denne upptäckte att den var borta. Mobiltelefonen, en vit Iphone, hade ett plånboksfodral, så målsägande blev även av med ett antal kontokort vid den eventuella stölden.

Mellan den 19 och 22 september stals två båtmotorer, 20 kräftburar och ett bilbatteri ur ett låst förråd vid Lejondalssjön. Gärningsmännen har troligtvis tagit sig in under dörren, som har en större glipa i nederkanten, då låset var intakt vid upptäckten av stölden.

På eftermiddagen den 22 september inträffade ett lägenhetsinbrott på Rönnbärsvägen i Kungsängen. Se separat artikel.

Den 22 september stals en svart damcykel av märket King i cykelstället vid Furuhällsplan i Kungsängen. Cykeln var låst.

Mellan klockan 19.30 och 19.35 den 22 september inträffade en smitning från notan på en bensinstation i Kungsängen. Smitaren körde en mörkblå Volvo och tankade för 502 kronor.












Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen