Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Lördagen den 4 maj 2024 - klockan 03:22 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Närpolisen rapporterar


Karin Sidén 2014-10-17

Sedan i tisdags har det inkommit 20 anmälningar till Närpolisen i Upplands-Bro, varav tre gällde viltolyckor - vilket är ett antal som efter de senaste veckornas ökande antal anmälningar känns mer normalt. Förutom viltolyckorna så handlar det om snatteri, stölder och bostadsinbrott.

Sedan i augusti har Polisen noterat en ökning av antalet mopedstölder i kommunen. Mellan den 1 augusti och den 17 oktober stals 11 mopeder jämfört med 8 stycken under samma period 2013 och 5 stycken 2012.

Någon gång mellan den 6 och den 14 oktober utsattes målsägandes bil för en parkeringsskada / smitning. Någon har troligtvis kört in i bilen medan den stod parkerad utan att meddela detta till ägaren. Den bakre dörren på förarsidan var helt intryckt och det var repor längs hela sidan berättar målsägande i anmälningen.

Vid lunchtid den 14 oktober såg en kund i en butik i Bro hur två barn i 12-13 årsåldern plockade på sig varsin läskburk och sedan lämnade butiken. Kunden påtalade detta för personalen som hämtade tillbaka barnen in i butiken igen.

Den 14 oktober klockan 20.24 inträffade en viltolycka på Håtunavägen (269an). Rådjur vs bil.

Sent på kvällen den 14 oktober utsattes en taxichaufför för bedrägeri/smitning. Tre personer klev in i taxin i Hjulsta och bad att bli körda till stationen i Kungsängen. Väl där klev de tre helt sonika ur bilen och gick därifrån utan att betala notan på drygt 500 kronor.

Någon gång mellan klockan 21.30 den 14 och klockan 08 den 15 oktober stals en moped från Skarphagsvägen vid Sylta/Urfjäll. Mopeden var låst med ett par olika låst och förvarades inne på tomten. Den var svart och av märket Riejo. Mopeden hittades senare den 15 av en person boende på Vickbergavägen, på andra sidan järnvägen sett från Skarphagsvägen. Mopeden låg slängd åt sidan och var synbart stulen så denne ringde polisen som kunde återbörda mopeden till sin rättmätige ägare.

Någon gång under natten mellan den 14 och 15 oktober försökte någon stjäla en cykel från en målsägande boende på Kamrervägen i Gamla Bro. Av okänd anledning slutade det som ett stöldförsök och inte en stöld.

Den 15 oktober klockan 06.59 inträffade en viltolycka på Ginnlögs väg i Bro. Rådjur vs buss.

Den 15 oktober klockan 16.55 anmälde en målsägande att denne utsatts för ett ofredande i en butik i Brunna. Målsägande arbetar i butiken och uppger i anmälan att tre kunder kom in i butiken och var allmänt stökiga och upptädde illa. Detta har hänt upprepade gånger och personerna är igenkända sedan tidigare incidenter. När målsägande sade ifrån blev en av personerna närgången och målsägande tog tag i denne för att freda sig. Då kom en av de andra i sällskapet fram och knuffade målsägande så att denne tappade balansen och föll.

Vid halvåtta tiden på kvällen den 15 oktober upptäckte en målsägande boende på Torrnåsvägen i Brunna att bostaden haft inbrott. Se separat artikel.

Någon gång mellan klockan 19 och 21 den 15 oktober stals den bakre registreringsskylten från målsägandes personbil som stod parkerad på Råbystigen i Bro.

Klockan 03.27 natten mot den 16 oktober larmades polisen till Korpstigen i Bro där en person blev vittne till hur tre yngre personer höll på att stjäla en bil. När polispatrullen kom till platsen flydde de tre till fots. Vittnet kunde beskriva de tre gärningsmännen så väl att poliserna strax därefter kände igen och kunde gripa två minderåriga personer de stötte på i närområdet. Ynglingarna fördes till häktet i Sollentuna. Bägge är tidigare kända av polisen.

Klockan 09.30 den 16 oktober vinkades en bil in i en trafikkontroll i Bro. Bilens förare visade sig sakna giltigt svenskt körkort och hade bara ett troligtvis utgånget körkort från ett annat EU-land. En anmälan om olovlig körning upprättades, vilken kan komma att rivas om förarbeviset visar sig riktigt.

Den 16 oktober anmäldes en skadegörelse på en plåtbyggnad på Hallonvägen i Tibble. Gärningsmannen / männen har enligt anmälaren brutit upp ett par dörrar på byggnaden och slagit sönder den inredning som fanns i utrymmena. Dessutom har ytterligare åverkan gjorts på en eller flera dörrar, troligtvis med plåtsax. Anmälaren påtalar även att busskurer i närområdet utsatts för skadegörelse.

Klockan 05.10 den 17 oktober inträffade en viltolycka vid Killinge, Håbo-Tibble. Rådjur vs bil.








Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen