Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 2 maj 2024 - klockan 03:04 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Närpolisen rapporterar


Karin Sidén 2014-11-19

Mellan den 14 och 18 november (fredag-tisdag) inkom det 21 anmälningar om brott till närpolisen i Upplands-Bro. Två bostadsinbrott, två smitningar från viltolyckor, smitning från parkeringsskada och diverse annat finns bland anmälningarna. Tänk på att det är din skyldighet att rapportera till polisen om du kör på ett vilt. Att råka ut för en viltolycka är inte olagligt, men att smita från den och lämna djuret åt sitt öde är ett brott.

Någon gång mellan den 11 och 14 november har någon brutit bort tanklocket på målsägandes bil i ett försök att stjäla bensin. Bilen stod parkerad på Hjortronvägen i Tibble. Enligt målsägande har gärningsmannen inte fått med sig något bränsle.

På eftermiddagen den 14 november anmäldes en smitning från en viltolycka. Anmälaren såg att det låg en skadad (påkörd) dovhjort i vägkanten på väg 269 och ringde polisen.

Någon gång mellan den 10 och 14 november stals den ena registreringsskylten från målsägandes bil. Bilen stod parkerad på Kungsvägen i Kungsängen.

Den 15 november anmälde en målsägande att dennes bil fått en parkeringsskada. Bilen hade stått parkerad på boendeparkeringen vid Hjortronvägen i Tibble mellan den 14 och 15 november. Det är repor längs hela sidan på bilen, troligtvis från en annan bil.

På eftermiddagen den 15 november anmäldes en smitning från en viltolycka. Anmälaren såg att det låg ett skadat (påkört) rådjur i vägkanten i höjd med Jädra, Håbo-Tibble, och ringde polisen.

Någon gång mellan den 15 och 16 november utsattes målsägandes bil för skadegörelse. Bilen stod parkerad vid en företagsparkering på Energivägen i Brunna. Enligt anmälan har bilen blivit repad längs hela sidan med en nyckel eller liknande.

Den 17 november klockan 07.02 inträffade en viltolycka vid Jurstaberg. Personbil vs rådjur.

Mellan den 1 augusti och den 16 november har ett antal incidenter inträffat där en hundägare brustit i tillsyn av sitt djur. Hundägaren har redan tidigare fått tillsägelser av polisen att hunden ska förses med munkorg men så har inte skett. En anmälan om brott mot lagen om tillsyn av hund och katt har därför upprättats.

En målsägande har anmält en närboende på Fjärilsstigen för brott mot lagen om tillsyn av hund och katt. Hundägaren har hunden okopplad. Hunden får springa själv i trappuppgången vilket skrämmer de boende. Trots att hunden har attackerat människor har hundägaren inte hörsammat de närboendes uppmaningar att ha hunden i koppel.

På eftermiddagen den 17 november upptäcktes ett bostadsinbrott på Tarantellastigen i Brunna. Se separat artikel.

På kvällen den 17 november upptäcktes ett bostadsinbrott på Mandolinvägen i Brunna. Se separat artikel.

Den 17 november klockan 21.22 anmälde personalen i en butik i Kungsängen att ett snatteri upptäckts. En annan kund såg gärningsmannen plocka ner kött i en medhavd väska och påtalade detta för personalen. Vid konfrontation utanför kassan sa mannen några icke rumsrena ord till personalen och gick helt sonika därifrån.


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen