Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 16 maj 2024 - klockan 12:41 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Närpolisen rapporterar


Karin Sidén 2014-11-28

Frånsett de fem bostadsinbrotten som anmäldes i början av veckan och fanns med i onsdagens närpolisrapport, har det varit en lugn vecka i Upplands-Bro, polisiärt sett. Sedan i tisdags har det inkommit 15 anmälningar om brott i Upplands-Bro varav fyra anmälningar rör samma händelse, en fönstertittare i Kungsängenområdet.

En person boende i Kungsängen anmälde den 26 november att denne två kvällar i rad sett en okänd, mörkklädd man stå utanför grannars fönster och titta in. Anmälaren har under sin kvällsrunda med hunden vid 22.30-tiden noterat att en mansperson i skydd av mörkret stått och tittat in och att denne när anmälaren närmat sig skyndat därifrån. Anmälaren har berättat för grannarna om fönstertittaren och har också anmält den okände mannen för ofredande. Sammanlagt resulterade det hela i fyra anmälningar där separata anmälningar för varje målsägande görs.

En målsägande som parkerat sin bil vid Kungsängens station har anmält att bilen den 25 november fått en parkeringsskada och att gärningsmannen smitit därifrån. Bilen parkerades vid sjutiden på morgonen och när målsägande skulle köra hem från stationen vid 16-tiden hade föradörren fått repor och lackskador, troligtvis från ett annat fordon. Förövaren hade smitit från den skadade bilen utan att ha lämnat några kontaktuppgifter.

Sju, med stor sannolikhet stulna, cyklar hittades den 26 november i ett dike i Kungsängen och kunde köras till Järfälla polisstation för identifikation. Se separat artikel.

På eftermiddagen den 27 november ringde en bilist till polisens ledningscentral för att denne var upprörd över farthindren på Gamla Landsvägen i Kungsängen. Ledningscentralen kunde dock klargöra för inringaren att farthindren, som tvingar denne att bromsa in, dock inte är någon polisfråga utan något bilisten får ta upp med kommunen.



Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen