Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Tisdagen den 14 maj 2024 - klockan 03:28 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Närpolisen rapporterar


Karin Sidén 2013-10-01

Sedan i fredags har det inkommit 28 anmälningar om brott i Upplands-Bro. Cykelstölder, båtstölder, bedrägeri, skadegörelse och djurplågeri är några av rubriceringarna. I händelserapporten finns bland annat några bilrelaterade incidenter, däribland cykel/bilolyckan från i måndags kväll och en trafikolycka på E18 i tisdags morse.

Natten mellan den 26 och den 27 september stals en herrcykel från Kungsängens Centrum. Cykeln stod parkerad utanför målsägandes kontor.

I fredags förmiddag blev en person hemmahörande i Kungsängen av med sin mobiltelefon under bussresan med ersättningsbussarna från Kungsängen till Spånga. Målsägande förvarade sin telefon i jackfickan. Det var trångt på bussen som åkte från Kungsängen klockan 11 och i trängseln var det någon som stal målsägandes mobil ur jackfickan.

En person boende på Tallrisvägen i Kungsängen har anmält att hen blivit utsatt för ett bedrägeri. Hen fick hem en avi med posten och gick till utlämningsstället för att hämta ut paketet. Där fick målsägande veta att paketet redan var utlämnat. Hen ringde avsändaren, ett telefonbolag, som talade om att två telefoner och två abonnemang beställts med hjälp av målsägandes namn och personnummer, skickats och hämtats ut.

Natten mellan den 27 och 28 september gjordes ett bilinbrott i en Toyota Avensis parkerad på Spelmansvägen i Kungsängen. Enligt anmälan är det okänt hur tjuven/tjuvarna tog sig in. Baksätet och elhissarna till bakdörrarna var stulna när ägaren kom ut till bilen på morgonen.

Den 28 september var det fest i en föreningslokal i Bro. Ett fyrtiotal gäster deltog i festen. Målsägande hade hängt sin jacka över stolsryggen. Någon gång mellan 21-21.30 försvann mobiltelefonen, nycklar och plånbok ur jackfickan.

Skadegörelse inträffade på Liljestigen i Bro den 28 september. En stenplatta kastades genom fönstret på en Bostadsrättföreningslokal.

På kvällen den 28 september var det någon eller några som olovligen tog sig in i en lokal som finns till förfogande för lastbilschaufförerna som kommer till KF-lagret. Någon eller några bröt sig in i lokalen mellan 21.30 och 23.30, men det är oklart om något saknas.

Natten mellan den 28 och 29 september utsattes en bil parkerad på Tarantellastigen i Brunna för skadegörelse. Sidobackspegeln var söndersparkad när ägaren kom ut till sin bil på lördagsmorgonen.

Sent på kvällen den 29 september, mellan 23.10-23.30 var det någon eller några som tände eld på en bil parkerad på Finnstastigen i Bro. Bilen, en Hyundai Accent, blev kraftigt brandskadad. Det här var den femte bilen på kort tid som brunnit i Finnstaområdet och både polis och räddningstjänst ser mycket allvarligt på det. Polisen är mycket intresserade av information från allmänheten om iakttagelser som gjorts i området. 114 14 är telefonnumret.

Under helgen (27-30/9) har någon eller några utsatt ett bollplank på Bro IP för skadegörelse genom klotter. Klottrarna har använt sprayfärg.

Under helgen har en byggnad på Rösaringsvägen i Bro utsatts för skadegörelse. Ett flertal fönsterrutor har krossats av okända gärningsmän.

En person boende på Hjortronvägen i Kungsängen utsattes för grov stöld i helgen. Målsägande hade varit på lokal och där träffat på både bekanta och nya bekantskaper som följde med hem till Hjortronvägen. När målsägande vaknade på morgonen var alla gäster utom en borta och allt av värde stulet. Bland stöldgodset fanns kontanter, mobiltelefon av märket Iphone 5, en jacka, dyra solglasögon, en dator, busskort, smycken och diverse kameror och annan teknik.

En anmälan om djurplågeri i Finnsta har inkommit. Målsägande och en vän till denna blev på eftermiddagen den 30 september vittnen till hur en grupp barn plågade en katt. Bland annat hade de katten i en plastpåse, kastade runt den och jagade den. Barnen är enligt anmälan hemmahörande i området kring Finnstastigen och 12 år och yngre. Enligt anmälan har barnen tidigare plågat en igelkott till döds.

Mellan 17.15 och 17.45 den 30 september stals en vit Crescent barncykel från en skola i Bro. Vittnen har sett tre ungdomar bära iväg cykeln från cykelstället.

En person som befann sig i Bro Centrum blev av med sin mobiltelefon som denne förvarade i jackfickan. Det var en vit Iphone med vitt skal.

Vid 18-tiden den 30 september blev en cyklist påkörd i korsningen Tibble Gårdsvägen och Granhammarsvägen i Kungsängen. Cyklisten fick föras i ambulanshelikopter till sjukhus.

Natten mellan den 30 september och 1 oktober stals en motorbåt av märket Flipper från Ängsholmens båtklubb i Bro. Båten var fastlåst med kätting, men kättingen och låset var uppbrutna och låg kvar på bryggan när ägaren upptäckte stölden på tisdagsmorgonen. Båten är gul-vit och har en Yamaha utombordsmotor med 60Hk.

Natten mellan den 30 september och 1 oktober stals ytterligare en motorbåt från Ängsholmens båtklubb i Bro. Den anmälan hade precis inkommit och var ännu inte komplett vid UBROs kontakt med polisen.

Natten mellan den 30 september och den 1 oktober stals en vit Mountainbike barncykel från Blomstervägen i Bro. Slanglåset var avklippt och låg kvar vid cykelstället när stölden upptäcktes. Cykeln hittades av målsägande ett tag efter att anmälan gjordes. I vilket skick framgick ej av tilläggsanmälan.

Strax efter 07 på tisdagen inträffade en bilolycka på E18 vid Kungsängenavfarten (i riktning mot Enköping). Ett körfält blockerades och trafikpåverkan blev stor i morgontrafiken.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen