Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Måndagen den 29 april 2024 - klockan 11:06 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Närpolisen rapporterar


Karin Sidén 2014-01-07

2013 fick en fantastisk avslutning i Upplands-Bro när det gäller bostadsinbrott - under hela december månad gjordes inga fullbordade inbrott i villor eller lägenheter. Tyvärr bröts den glädjande stiltjen i inbrottsstatistiken redan under årets första dagar. Mellan den 2 och 3 januari gjordes ett inbrott i Bro, och mellan den 3 och 4 januari ett i Kungsängen.

Mellan den 2 och 3 januari inträffade ett villainbrott på Köpmanvägen i Bro. Ett okänt antal gärningsmän tog sig in i den drabbade bostaden genom att bryta upp altandörren. Hela villan var genomsökt och en hel del gods var stulet när målsägande upptäckte inbrottet. Bland annat saknas kontanter, en stor platt-TV, tre laptops, en Ipad, en surfplatta, en jacka och diverse verktyg.

Vid 9.30-tiden den 3 januari upptäckte en granne att tre pojkar i övre tonåren försökte stjäla grannens fyrhjuling. Gärningsmännen hade en kapmaskin de försökte kapa låset med. Grannen skrämde bort pojkarna innan de hunnit genom kedjelåset. Skador uppstod på lås och fyrhjuling.

Mellan den 3 och 4 januari inträffade ett lägenhetsinbrott på Bergvägen i Kungsängen. Ett okänt antal gärningsmän tog sig in i lägenheten genom att såga upp ett hål i ytterdörren. Diverse gods saknas, bland annat nämns två datorer, smycken och två mobiltelefoner i stöldrapporten.

Strax innan 06 på morgonen den 4 januari ringde en privatperson till polisen och anmälde en pågående stöldraid från trädgårdar i Kungsängen. Se separat artikel från den 4/1. Från Alkärrsvägen, Bergvägen och Sofielundsvägen finns anmälningar om att ljusslingor, krukor och juldekorationer försvunnit från trädgårdarna.

Vid 04 natten mot den 4 januari inträffade en misshandel i Brunna. Några vänner och bekanta befann sig i en bostad och hade fest när ett antal okända och oinbjudna personer försökte tränga sig in. Handgemäng uppstod och festdeltagarna lyckades mota ut de ovälkomna. En utav dem sprang runt till baksidan och lyckades ta sig in den vägen. Inne i bostaden gav han sig på festdeltagarna både verbalt och fysiskt. Gärningsmannen slog till målsägande så att han/hon ramlade så pass illa att han/hon tappade medvetandet en kort stund.

Någon gång mellan den 4 och den 5 januari stals en grå Audi S4 Avant från parkeringen vid Torget, Kungsängens centrum. Inga efterlämnade spår efter bilen fanns kvar på parkeringen.

Den 5 januari inträffade en cykelstöld i Kungsängens centrum. En målsägande hade vid 11-tiden lämnat sin treväxlade Logan, grön till färgen, i cykelstället utanför en matbutik i centrum. När målsägande kom tillbaka vid 15-tiden var cykeln borta.

Mellan 04-04.30 natten mot den 5 januari inträffade ett rån i Gröna Dalen i närheten av Melofonstigen i Södra Brunna. Fem gärningsmän i okänd ålder gick i snabb takt ikapp de fyra målsägande på gångvägen. En av gärningsmännen lös med en stark ficklampa rakt i ögonen på en av de målsägande samtidigt som gärningsmännen uppmanade de fyra målsägande att lämna ifrån sig sina värdesaker. Bland annat hotade de med att plocka fram pistolen om inte rånaroffren gjorde som de blev tillsagda. Plånböcker, mobiltelefoner, bilnycklar, busskort, nycklar och annat smått gods blev bytet för rånarna.

Grannar till ett dödsbo i Bro har anmält att någon okänd gjort intrång och använder dödsboet olovandes som bostad. Glaskross har hittats på marken, lampor tänds och släcks och ett flertal andra tecken som tyder på att bostaden används har iakttagits.










Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen