Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 17 maj 2024 - klockan 06:59 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Närpolisen rapporterar


Karin Sidén 2014-02-21

Sedan i tisdags har Närpolisen fått 16 anmälningar om brott, bland annat bilinbrott, bilstöld, stöld, och skadegörelse.

Mellan den 17 och 18 februari inträffade ett bilinbrott på Fjärilsstigen i Bro. Gärningsmannen hade krossat en av bilens främre rutor och stulit diverse gods ur bilen, bland annat en jacka, en väska och flera andra klädesplagg.

Den 18 februari anmälde en målsägande ett olovligt brukande. Målsägande sålde ett släp i november 2013. I december levererades släpet till kunden och sedan dess har målsägande väntat på betalningen. Målsägande har varit i kontakt med köparen vid ett flertal tillfällen och de har avtalat betalningstidpunkt som köparen undanlåtit sig att följa. Efter nya avtal som inte följts har målsägande nu polisanmält köparen för olovligt brukande.

Strax före 17 den 18 februari kom en man in på en serviceinrättning i Kungsängen. Personalen motade ut mannen från lokalen varpå denne slog sönder rutan i entrédörren.

Den 18 februari blev en äldre person boende på Ringvägen i Kungsängen lurad av en man i 35-40-årsåldern. Målsägande åkte hiss tillsammans med gärningsmannen när denne sa att han var där för att kontrollera brandvarnaren i målsägandes bostad. Målsägande släppte in bedragaren/tjuven i lägenheten och upptäckte sedan att plånboken var länsad på kontanter och bankkort.

Den 18 februari inträffade en matlagningsrelaterad brand i en lägenhet på Fågelvägen i Bro. Det var olja i en kastrull som fattade eld. Se separat artikel. Branden är anmäld som allmänfarlig vårdslöshet vilket är standardförfarande vid liknande bränder.

Vid lunchtid den 19 februari inträffade en skadegörelse på Kamrervägen i Bro. En gatsten kastades av okänd anledning genom ett altanfönster på en villa. Rubriceringen är skadegörelse, och inte inbrottsförsök. Fyra ynglingar iakttogs i området och har identifierats.

Den 19 februari stals en Audi A6 från Brygguddsslingan på Smidö. Se separat artikel.

Den 20 februari, strax efter 13, stals en bärbar dator från en skola i Kungsängen. Målsägande hade för en kort stund lämnat datorn ovanpå ett skåp. När målsägande kom tillbaka var datorn borta.


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen