Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Söndagen den 19 maj 2024 - klockan 14:07 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Närpolisen rapporterar


Karin Sidén 2014-03-21

Förföljelse av stulen silverfärgad Skoda och gripande av två ynglingar till trots har det varit en förhållandevis lugn polisvecka i Upplands-Bro. Av totalt 18 anmälningar härrörde sex av dem ärendet med Skodan. I övrigt handlar det om bland annat en stulen båtmotor, snatteri och skadegörelse genom brand.

Vid klockan 10 den 18 mars noterade personal i en butik i Tibbleområdet att en kund betedde sig lite udda. Man fick senare bekräftat att kunden snattat. Teknisk bevisning finns för polisen att arbeta vidare med.

En målsägande boende i Kungsängen har polisanmält en granne för att dennes dräneringsjobb delvis utförs på målsägandes tomt. Bland annat ska grannen ha låtit gräva upp träd på målsägandes tomt och lämnat en hög med jord och grus utanför målsägandes altandörr så att den inte går att använda.

Mellan den 4 och 18 mars stals en utombordsmotor från en segelbåt som stod uppställd på ett inhängnat område tillhörande en båtklubb i Kungsängen (samma båtklubb som de tidigare stölderna från tisdagens polisrapport, ny målsägare). Motorn satt fastmonterad på akterspegeln.

Den 19 mars inträffade en stöld i en studiesal i Kungsängen. Målsägande lämnade sin jacka hängande på sin plats när hen gick ut för en stund. Mellan 15.30 och 15.50 var målsägande inte i studiesalen, och när hen kom tillbaka var mobiltelefonen som förvarats i jackfickan borta.

Den 20 mars, vid 13-tiden, mötte en polisbil på väg från Bro till Kungsängen en silverfärgad Skoda i Aspviksbacken. En efterlysning var utfärdad på just en sådan bil (se separata artikel från tidigare) så polismannen beslöt sig för att kontrollera bilen. En förföljelse inleddes då bilföraren vägrade att stanna (se separat artikel) och färden slutade i Bro centrum. Två personer greps och sammanlagt blev det sex olika brottsanmälningar inrapporterade. Förutom olovlig körning gånger två och märkesförfalskning (bilen var falskreggad) handlade det om rattfylleri under narkotikapåverkan, narkotikabrott och vägran att stanna på polismans tecken. Killarna är även skäligen misstänkta för bilrånet då Skodan under hot stals från dess ägare i Tibble i lördags kväll.

Klockan 17.15 den 20 mars upptäckte en boende på Rönnbärsvägen i Tibble att det brann i en postbox i trapphuset. Någon hade tänt eld på en tidning och lagt in den i postboxen. En anmälan om skadegörelse genom brand är gjord.


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen