Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 17 maj 2024 - klockan 13:47 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2016-04-26

Det var en stökig helg i Bro med flera polisingripanden och händelser av större dignitet. Två allvarliga misshandelsfall i Bro centrum där ett av offren fick ett slag i huvudet med en flaska orsakade en hel del oro och upprördhet. Händelserna utreds av polisen som just nu försöker skapa sig en klarare bild av händelseförloppet. Bland annat vill man veta OM och i så fall VAD det finns för samband mellan anmälningarna. Innan det är klargjort är man knapphändig med informationen.

Vid 13-tiden den 21 april stals en sticksåg från ett trapphus på Örnstigen. Målsägande hade lämnat sticksågen obevakad i trapphuset under cirka fem minuter. En anmälan om stöld är upprättad.

Någon gång mellan den 21 och 22 april utsattes en förskola i Bro för skadegörelse. Någon har krossat en fönsterruta med en sten.

Klockan 09.00 den 22 april inträffade en viltolycka på Smidövägen i Bro. Bil vs rådjur.

Någon gång mellan klockan 18.15 den 22 april och 10.00 den 23 april utsattes en butik i Bro centrum för skadegörelse. En fönsterruta hade krossats.

Någon gång mellan den 22 och 23 april klockan 11 stals fyra mobiler från en förskola i Finnsta. Mobilerna hade glömts kvar ute på gården över natten och var borta på lördagsförmiddagen när en i personalen kontrollerade.

Någon gång mellan den 22 och 23 april klockan 14 utsattes en förskola i Finnsta för skadegörelse. Någon eller några har skjutit med soft airgun eller liknande mot tre fönster på förskolan. Hål har uppstått och kvar på platsen fanns små metallkulor.

Klockan 23.30 den 23 april utsattes en företagslokal i Bro centrum för skadegörelse genom stenkastning.

Vid halvtolvtiden, natten mot den 23 april, larmades polis och räddningstjänst till Örnstigens boendeparkering i Råby där en bilbrand upptäckts. En anmälan om skadegörelse genom bilbrand är upprättad. Två bilar skadades av elden.

Någon gång mellan midnatt och 01, natten mot den 23 april, inträffade en grov misshandel i Bro centrum. Målsägande blev slagen i huvudet med en flaska av en okänd man. Enligt anmälan var målsägande på väg hem från fritidsgårdens välgörenhetsdisco. Målsägande skadades allvarligt och fördes i ambulans till sjukhus för vård.

Vid 01.30 den 23 april utsattes en lägenhet i Bro centrum för stenkastning. Sammanlagt fyra rutor skadades, två med fullt genomslag och två där bara det yttre glaset krossades. Målsägande gick ner och ut och blev enligt anmälan då misshandlad. Två anmälningar, en om skadegörelse och en om misshandel upprättades. Polisen utreder ett eventuellt samband mellan de båda fallen och är mycket förtegna om detaljerna då utredningen är i ett tidigt skede och vittnesuppgifter ännu samlas in.

Strax efter 10 den 23 april inträffade en arbetsplatsolycka på Energivägen i Brunna.En anmälan om vållande till kroppsskada och brott mot arbetsmiljöskyddslagen upprättades på olycksplatsen. Enligt anmälan höll man på att montera ner en byggnadsställning när delar föll ner och träffade målsägande som fördes i ambulans till Danderyd för undersökning. Skadorna ska inte ha varit allvarliga.

Klockan 12.19 den 23 april inträffade en viltolycka vid Thoresta, Bro. Tåg vs okänt djur. Vid kontroll fanns spår av blod och päls på loket, men föraren hann ej se vad det var som kördes på.

Vid middagstid den 23 april pågick ett polispådrag i de centrala delarna av Bro. Polisen ville höra några ungdomar upplysningsvis och fattade då misstankar om narkotikabrott. Sammanlagt fyra ungdomar hördes varav två sedan medtogs till Sollentuna för provtagning. Se separat artikel.

Vid 15-tiden den 24 april anmäldes ett brott mot läkemedelsförordningen. En hundförare var ute i skogarna runt Tibble för att rasta sin yrkeshund. Hunden markerade vid en kartong somlåg undangömd i skogen. Vid kontroll visade sig kartongen innehålla mer än dussinet förpackningar av ett läkemedel som ej är receptfritt.

Vid 22.40-tiden den 24 april larmades polis och räddningstjänst till Örnstigens boendeparkering i Råby där en bilbrand upptäckts. En anmälan om skadegörelse genom bilbrand är upprättad. En av de bilar som brann natten innan hade antänts igen. Den här gången skadades minst tre bilar, eventuellt fyra.

Någon gång mellan den 22 och 25 utsattes en skola i Brunna för skadegörelse. En fönsterruta hade krossats.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen