Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Lördagen den 27 april 2024 - klockan 01:34 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2016-04-29

Det händer en hel del i Bro just nu som kan benämnas med social oro och som har fått både invånare och polis att reagera. Mycket är på gång, till exempel polisens Trygghetsdialoger, att kommunen i dagarna anställt en trygghetssamordnare som startar sin tjänst senare i sommar, och att man försöker få igång stadigvarande vuxenvandringar med mera.

I torsdags kväll utsattes två polisbilar för skadegörelse vilket är mycket allvarligt i sig. Än allvarligare är att det innebär att två polispatruller sattes ur spel för en tid och hade någon samhällsfarlig incident skett så hade inte de kunnat utföra sitt arbete. All skadegörelse som riktas mot polis, ambulans och Räddningstjänst riktas direkt mot alla oss. Det kanske är du som just klivit in hemma och mött inbrottstjuvar eller din mormor som fått slaganfall och behöver snabb vård. Prata med era ungdomar och påminn varandra om hur viktigt det är och att vi alla kan komma att behöva snabb hjälp någon gång.

Någon gång under natten mellan den 25 och 26 april utsattes målsägandes bil för skadegörelse. Bilen stod parkerad på Råbystigen i Bro. När målsägande kom ut till bilen på morgonen upptäckte denne att någon brutit bort tanklocket. Det fanns dock inget tecken på att bilen slangats.

Natten mellan den 25 och 26 april slangades målsägandes lastbil. Lastbilen stod parkerad på Kraftvägen i Brunna och hade fått tanken tömd. 210 liter diesel stals.

Natten mellan den 25 och 26 april stals en husvagn från Örnstigens parkering i Bro. Husvagnen var en flerfärgad Cabby 440 DL.

Klockan 01.58 den 26 april inträffade en viltolycka på Klövtorpsvägen i Bro. Bil vs rådjur.

Någon gång mellan 08.30 och 09 den 26 april stals målsägandes barnvagn, en dubbelvagn av märket Emmaljunga i svart skinn. Vagnen stod parkerad i barnvagnsfållan inne på Vårdcentralen i Kungsängen när den stals. Diverse innehåll stals också, bland annat två åkpåsar.

Någon gång mellan klockan 08 och 14 den 26 april inträffade en parkeringsskada på Tibble Torg-parkeringen i Tibble. Målsägande uppger i anmälan att någon orsakat flera djupa repor i höger bakdörr utan att meddela sig med ägaren till bilen. En anmälan om smitning är upprättad.

Klockan 20 den 26 april såg ett vittne hur tre ungdomar uppehöll sig vid en förskola i Råbyområdet. Vittnet såg hur en av ungdomarna kastade en sten mot en fönsterruta på förskolan så att rutan krossades. En anmälan om skadegörelse är upprättad.

Natten mellan den 26 och 27 april stals en moped från Postgårdsvägen i Sandhagen, Kungsängen. Mopeden, en svart Derby Senda, stod låst inne på tomten när den stals. Målsägande efterlyste mopeden på ett antal sociala medier och fick ganska snart napp. Någon utgav sig för att ha mopeden och ville ha 4 000 kronor för att återlämna den. Det finns indikationer på att mopeden finns i Råbyområdet.

På onsdagseftermiddagen inträffade en allvarlig incident på en L-M-skola i Bro. En skolelev hade av okänd anledning medfört en kniv till skolan och hotat kamrater och personal. En anmälan om olaga hot är upprättad, men då eleven är långt under 15 år är informationen från myndigheterna mycket knapphändig. Vad som föranlett händelsen är oklart men ingen ska ha kommit till skada fysiskt. Personal från Socialtjänsten och Polisen kallades till skolan och tog hand om barnet.

Vid 15-tiden den 27 april inträffade en trafikolycka utan misstanke om brott på motorvägsavfarten i Brunna. Se separat artikel.

Vid 18-tiden den 27 april såg ett vittne en bilförare som denne misstänkte vara påverkad. Vittnet följde efter den misstänkte från en mack i Kungsängen och hela vägen till Fjärilsstigen i Bro. Under resan ringde vittnet polisen som kunde ansluta till adressen i Bro där man kontrollerade föraren. En anmälan om grov olovlig körning och en anmälan om narkotikabrott upprättades.

Någon gång mellan den 26 och 28 april gjorde någon inbrott i målsägandes källarförråd på Fasanstigen i Bro. Gärningsmannen / männen hade klippt upp en närvägg och stulit diverse gods.

Natten mellan den 27 och 28 april slangades målsägandes lastbil. Lastbilen stod parkerad på Ullevivägen i Bro och hade fått tanken så gott som tömd. 200 liter diesel stals.

Klockan 08.15 den 28 april inträffade en viltolycka på Tranbyggevägen i Håbo-Tibble / Västra Ryd. Bil vs rådjur.

Vid 18.30 den 28 april upptäcktes skadegörelse på en civil polisbil. Bilen hade stått parkerad på en adress i Finnsta när någon krossat bakrutan och slagit sönder/sparkat sönder sidobackspeglarna.

Vid 20.30 den 28 april upptäcktes skadegörelse på en målad polisbil. Bilen hade stått parkerad på en adress i Råby när någon skurit sönder höger bakdäck på bilen. Se separat artikel om skadegörelsen mot polisbilarna.

Natten mellan den 28 och 29 april inträffade en parkeringsskada på Hallonvägens boende-parkering i Tibble. Målsägande uppger i anmälan att någon kört in i sidan så att framdörren tryckts in utan att meddela sig med ägaren till bilen. En anmälan om smitning är upprättad.









Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen