Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 16 maj 2024 - klockan 03:47 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2016-05-16

Skadegörelse är den i särklass vanligaste orsaken till helgens polisanmälningar. Skadegörelsen har skett på ett flertal platser och vid olika tidpunkter på dygnet.

Vid 22.30-tiden den 12 maj hörde en person ljudet av glaskross/dunkande i Bro centrum och ringde polisen. Vittnet såg hur fem ungdomar i 15-årsåldern försökte krossa en ruta till en av lokalerna i centrum med hjälp av ett galler. Enligt anmälan såg det ut att vara ett skyddsgaller från en bil som användes.

Någon gång mellan den 12 och 13 maj utsattes en målsägandes bil för skadegörelse. Bilen stod parkerad på Råbystigens boendeparkering när skadegörelsen inträffade. Enligt anmälan så har vindrutan på bilen fått krosskador. Det finns spår av grön färg på glasrutan. Ett vittne har sett två barn i 12-årsåldern uppe på ett av garagetaken med en sparkcykel och även sett hur de kastade ner sparkcykeln från taket. Vittnet har inte sett att sparkcykeln träffade bilen, men däremot var sparkcykeln grön.

Vid lunchtid, fredagen den 13 maj, blev en elev på en skola i Bro av med sin mobiltelefon. En anmälan om stöld är upprättad. Det framgår ej i anmälan hur stölden gick till.

Någon gång mellan den 11-14 maj utsattes en föreningslokal på Björklyckestigen i Finnsta för skadegörelse och för stöld. Någon eller några har krossat sammanlagt åtta fönsterrutor, stulit ledlampor till utebelysningen och vält omkull uteblomkrukor.

Vid 12-tiden den 14 maj kom en målsägande körande på E18 i höjd med Bro när det plötsligt small till i vindrutan så hårt att det blev sprickbildning och lossnade lite glassplitter som föll ner från rutan. Enligt anmälan fanns det ingen bil i närheten varför målsägande ej tror att det rörde sig om ett vanligt stenskott. Målsägande hann dock inte uppfatta vad det kan ha varit som orsakade skadan, men misstänker att någon eventuellt kastade en sten mot bilen.

Någon gång mellan klockan 02 och 10 den 14 maj utsattes målsägande för ett stöldförsök. När målsägande kom ut till bilen på lördagsförmiddagen stod den upphissad med domkraft på ena sidan. Alla muttrar till de två däcken på den sidan var lossade men satt kvar. Teorin är att gärningsmannen / männen blivit avbrutna vid sitt stöldförsök. Fälgarna har blivit repade och fått märken, men i övrigt ska bilen ha varit ok. En anmälan om försök till stöld är upprättad.

Vid 20-tiden den 14 maj var en hundägare ute och rastade sin hund i närheten av Mjölkvarnsvägen i Kungsängen när hunden plötsligt gjorde ett ovanligt fynd. Dolda bakom en sten, men ganska nära bebyggelse, låg två vildsvinshuvuden. En anmälan om nedskräpning är upprättad.

Vid 21.30-tiden den 14 maj utsattes en målsägande för ett rån när hon promenerade vid Tarantellastigens boendeparkering. Fem ynglingar med huvorna uppdragna klev fram mot målsägande och en utav dem sparkade till henne på foten så att hon tappade balansen och föll. De stal hennes väska och sprang sedan från platsen.

Vid midnatt, natten mot den 15 maj larmades polis och räddningstjänst till Coop-parkeringen i Brunna där en brand upptäckts. Någon eller några hade tänt eld på en sandbehållare och elden hade sedan spridit sig till ett intilliggande buskage. Elden fick tursamt nog ingen större spridning. En anmälan om skadegörelse genom brand är upprättad.

Vid 01-tiden, natten mot den 15 maj, larmade en inringare/ett vittne polisen om att en större grupp ungdomar befann sig i Bro centrum och att det hörts ljud av glaskross. När polisen kom till platsen var en fönsterruta till en av verksamheterna i centrum krossad. Man pratade med de ungdomar som uppehöll sig i centrum men det fanns inget som knöt just de ungdomarna till den krossade rutan. Man hoppas dock kunna ha nytta av den tekniska bevisning som finns.

Någon gång mellan den 13 och 15 maj stals en cykel från ett av cykelställen utanför Brohuset i Bro C. Målsägande hade lämnat cykeln i ett cykelställ.

Någon gång mellan den 13 och 15 maj utsattes en skola i Kungsängen för skadegörelse. Någon hade kastat en sten mot en fönsterruta. Ytterglaset till fönsterrutan hade krossats.

Någon gång mellan den 14 och 15 maj stals ett lastbilsbatteri ur en lastbil som stod parkerad på ett företagsområde på Energivägen i Brunna. Samma företag utsattes helgen innan också för en stöld. Då stals en verktygsväska ur en av lastbilarna.

Klockan 09.55 den 15 maj inträffade en viltolycka på Lagmansbodavägen i Bro. Bil vs rådjur.

Någon gång mellan den 13 och 16 maj utsattes en verksamhet på Energivägen i Brunna för stöld. Någon har brutit upp verksamhetens farmartank och stulit en okänd mängd diesel därur.

Någon gång mellan den 15 och 16 maj, klockan 22 - 00.40, stals en cykel från Hjortronvägen i Tibble. Målsägande väcktes av något och när denne tittade ut kunde han/hon konstatera att cykeln inte längre stod i cykelstället. Kvar på marken låg det avklippta cykellåset.









Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen