Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 3 maj 2024 - klockan 23:44 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2016-05-31

Många läsare har undrat varför polishelikoptern cirklade över Bro i söndags kväll - igen. Det var varken något allvarligt eller någon stor insats, men ändå var helikoptern på plats. När UBRO var i kontakt med Länskommunikationscentralen hade man först ingen inrapporterad händelse att relatera helikoptern till, men under samtalets gång damp det ner ett pågående inbrott i ett förskoleförråd i inkorgen, vilket knappast motiverar helikopternärvaro.

Då helikopterförarna behöver flygtimmar och praktisk övning i polisarbete från luften och ofta befinner sig i luften "ändå" händer det ganska ofta att de blir inkallade även i ringa polisinsatser. I söndags hade inringare sett ett befarat inbrott i ett förskoleförråd i centrala delarna av Bro och eftersom helikoptern ändå fanns i närheten skickades den dit för att rapportera vad man kunde se från luften. Nödvändig och viktig träning som ger mer än att simulera flyginsatser, men som kan uppfattas som obehaglig av närboende eftersom man lätt tror att det är något stort i görningen.

Klockan 00.50 den 27 maj stoppades en bilist på Enköpingsvägen i Bro efter att man fattat misstankar om att föraren eventuellt var påverkad. Föraren visade tydliga tecken på narkotikapåverkan, vilket bekräftades vid provtagning. Anmälningar om drog-rattfylla, narkotikabrott och olovlig körning upprättades.

Någon gång mellan klockan 08.10 och 08.50 utsattes en adress på Norrgårdsvägen för skadegörelse. Någon hade sprayat med gul sprayfärg på dörren.

Vid 14.15 den 27 maj befann sig en person i Brohuset som uppträdde stökigt varför personalen beslöt att avvisa personen. Denne blev då hotfull mot personalen och man upprättade en anmälan om hot mot tjänsteman.

Vid 21.30-tiden den 28 maj kom en stor grupp (uppskattningsvis cirka 20-25 stycken) ungdomar in i en matbutik i Bro. Enligt ett vittne UBRO pratat med sågs ett flertal av ungdomarna ogenerat plocka på sig varor och sedan gå ut ur butiken medan fyra av ungdomarna gick till kassan för att betala. En kund sade åt en av de ungdomar som gick ut att betala för sig och stå i kö som alla andra vilket inte uppskattades. När kunden som sa till gick ut ur butiken fick han motta knuffar och sparkar. Polis larmades till platsen, men när patrullen kom till butiken fanns varken målsägande eller gärningsmän kvar, däremot vittnen till händelsen. En anmälan om misshandel upprättades. Teknisk bevisning har tagits in för analys.

Klockan 22.22 den 28 maj inträffade en viltolycka vid Jursta i Bro. Personbil vs dovhjort.

Strax efter halv fyra, natten mot den 29 maj stoppades en personbil på E18 i riktning mot Enköping och en bit efter Bro-avfarten. Patrullen fattade misstankar om att passageraren var narkotikapåverkad varför man tog med sig denne för kroppsvisitering. En anmälan om narkotikabrott upprättades.

Någon gång mellan midnatt och klockan 08 den 29 maj stals en moped från Kakelstigen i Brunna. Mopeden, som förvarades inne på tomten, är en svart-grå Viarelli Matador.

Den 29 maj anmäldes en smitning från en viltolycka. En inringare hade sett ett påkört rådjur i vägkanten vid Erikssund, länsväg 269 i Håbo-Tibble, men ingen förare har anmält att man kört på ett rådjur där.

Någon gång mellan den 27 och 30 maj stals framhjulet och sadeln till målsägandes cykel. Cykeln stod parkerad vid Bro station. Kvar på platsen låg de demolerade, sannolikt sönderhoppade, resterna av målsägandes cykel.

Någon gång mellan den 29 och 30 juni stals tre ljuslyktor från målsägandes farstukvist på Snickarvägen i Bro.

Vid 14-tiden den 30 maj genomförde polisen en husrannsakan i en lägenhet på Fasanstigen i Bro där en efterlyst person sas befinna sig. Vid husrannsakan fann man en mindre mängde narkotika. En anmälan om narkotikabrott upprättades.

Någon gång mellan 12.30 och 14.30 utsattes målsägandes bil för skadegörelse. Bilen stod parkerad på en parkering på Kyrkvägen i Kungsängen när någon repade den på hela framdörren.




Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen