Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Måndagen den 29 april 2024 - klockan 07:57 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2016-10-25

Veckans vanligast anmälningsorsak är inbrott i firmabil. Fyra anmälningar, en i Bro och tre i Kungsängen. Viltolyckorna har fortsatt.

Polisen i Järfälla och Upplands-Bro varnar för en ny våg av åldringsbrott. Hittills är det bara från äldre i Järfälla anmälningarna kommit, men det kan vara på sin plats att varna äldre anhöriga och grannar. Mannen har utgett sig för att vara fönsterputsare, men som vanligt gäller det att man bör vara misstänksam mot alla man inte känner som vill komma in i lägenheten oavsett om de säger sig ara blomsterbud eller där för att ställa om elementen.

Vid 21-tiden den 21 oktober inträffade en viltolycka på Enköpingsvägen i närheten av Bro. Bil vs vildsvin.

Vid 23.30-tiden den 21 oktober upptäcktes en bilbrand på Hjortronvägen, i närheten av Coop Konsum, i Tibble. Bilen som branden startade i totalförstördes. En bil som som bredvid brandhärden skadades på ena sidan och två bilar rökskadades. Brandorsaken är i nuläget okänd men en anmälan om skadegörelse genom brand upprättades.

Strax innan midnatt den 21 oktober inträffade en misshandel på Mandelblomsstigen i Finnsta, Bro. Målsägande var på väg hem från en restaurang när fyra-sju okända ynglingar kom fram och slog och sparkade på målsägande. Målsägande skadades, men ska enligt rapporten ej ha behövt ambulanstransport. Enligt en tilläggsanmälan blev han sannolikt bestulen på sin jacka i samband med misshandeln. I jackfickan fanns mobiltelefonen så även den är anmäld som stulen. Eventuellt kan rubriceringen komma att ändras till rån.

Klockan 02.53 den 22 november inträffade en viltolycka på Tranbyggevägen i Håbo-Tibble / Västra Ryd. Bil vs rådjur. Rådjuret sprang iväg, och då man ej hunnit bedöma skadeläget så tillkallades viltvårdare.

Någon gång mellan klockan 21 den 22 oktober och klockan 10 den 23 oktober utsattes målsägandes bil för skadegörelse. Bilen stod parkerad vid Bro station och hade fått flera rutor krossade samt plåten bucklad.

Någon gång mellan klockan 14 den 21 oktober och klockan 10.30 den 22 oktober inträffade en skadegörelse på Cyklamenvägen i Bro. En fönsterruta på målsägandes villa hade krossats.

Någon gång mellan klockan 23 den 21 oktober och klockan 11 den 22 oktober stals målsägandes permobil från trapphuset på Fjärilsstigen i Bro. Permobilen är svart och av märket Sterling.

Någon gång mellan den 20 och 23 oktober begicks ett inbrott i ett radhus på Poppelvägen i Bro. Gärningsmannen / männen tog sig in i bostaden genom att bryta upp altandörren. En teknisk undersökning har gjorts men ännu finns ingen godslista över vad som stals.

Någon gång mellan den 21 och den 23 oktober hade en målsägande inbrott i sin bil som stod parkerad på Bergvägen i Kungsängen. Gärningsmannen / männen hade brutit upp ett dörrhandtag, rotat runt i bilen och slängt ut målsägandes saker. Ur bilen stals en dator och tre borrmaskiner.

Någon gång mellan den 22 och 23 oktober inträffade ett inbrott i ett parhus på Mazurkavägen i  Brunna. Gärningsmannen / männen tog sig in i bostaden genom att bryta upp altandörren. En teknisk undersökning har gjorts. Två bilnycklar till målsägandes bil stals. Ännu finns ingen godslista över eventuellt gods i övrigt som stals.

Någon gång mellan klockan 01 och 12 den 23 oktober hade en målsägande inbrott i sin bil som stod parkerad på Fjärilsstigen i Finnsta, Bro. Ett av dörrhandtagen hade brutits bort. Ur bilen stals två borrmaskiner.

Någon gång mellan fredag eftermiddag och måndag morgon inträffade ett inbrott i målsägandes firmabil. Bilen stod parkerad på Ringvägen i Kungsängen. Enligt anmälan har låset på bakdörren brutits upp och diverse arbetsmaterial stulits.

Någon gång mellan fredag eftermiddag och måndag morgon inträffade ett inbrott i målsägandes firmabil. Bilen stod parkerad på Enbärsvägen i Tibble. Enligt anmälan har låset på bakdörren brutits upp men det är oklart om något stulits.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen