Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Lördagen den 27 april 2024 - klockan 06:35 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2016-12-05

I helgens polisrapport blandas stort med smått -ett flertal viltolyckor, en väskryckning, ett misstänkt dödsfall, vindsinbrott och stenkastning för att nämna några av anmälningsrubriceringarna. I Bro brann två bilar under söndagsdygnet medan det i alla fall anmälningsmässigt sett varit den lugnaste Brunna-helgen på mycket länge.

Någon gång mellan den 25 november och den 1 december har en målsägande på Bokstigen i Bro haft inbrottsförsök i sin bil. Både höger och vänster framdörr hade brytskador på låsen.

Klockan 14.16 den 2 december inträffade en viltolycka vid Stora Ullevi i Bro. Bil vs rådjur.

Klockan 17.31 den 2 december inträffade en viltolycka vid Killinge i Håbo-Tibble. Bil vs dovhjort.

Vid 19-tiden på fredagen larmades ambulans och polis till en lägenhet på Bergvägen. Det inkommande larmet till 112 gällde en pågående misshandel. När utryckningspersonalen kom till adressen fann man en död person i lägenheten. Två personer togs till förhör, varav den ena senare greps. En förundersökning om mord alternativt dråp inleddes, men under utredningens gång har även uppgifter framkommit som kan tyda på att dödsfallet inte var ett brott. En teknisk undersökning gjordes redan på fredagskvällen och under natten mot måndagen. Utredningen pågår och i nuläget är polisen mycket sparsam med uppgifter.

Mellan 21 och 23.45 den 2 december smälldes ett stort antal kraftiga smällare i Bro, bland annat i centrum och på Råbystigen. En anmälan om ofredande upprättades.

Klockan 00.20 den 3 december inträffade en viltolycka på länsväg 263 vid Erikssund, Håbo-Tibble. Bil vs vildsvin.

Klockan 07.29 den 3 december inträffade en viltolycka på Håbo Häradsväg, Håbo-Tibble. Bil vs rådjur.

Klockan 13.15 den 3 december inträffade en viltolycka på Håtunavägen, Håbo-Tibble. Bil vs dovhjort.

Någon gång mellan klockan 13.10 och 14.10 den 3 dember blev en målsägande bestulen på sin mobiltelefon i Bro sporthall. Målsägande hade lämnat mobilen obevakad i ett av omklädningsrummen.

På eftermiddagen den 3 december upptäcktes ett vindsinbrott på Melofonstigen i Brunna. Brottstiden är oklar, men gäller en längre tidsperiod. Låsögglan hade knipsats av. Oklart vad som stulits ur förrådet.

Klockan 20.45 den 3 december inträffade skadegörelse mot en målsägandes bostad på Kattfotsstigen i Bro. Någon kastade en sten mot ett av radhusets fönster så att ytterglaset sprack.

Klockan 21.00 den 3 december inträffade en viltolycka vid Kvista, Bro. Bil vs vildsvin.

Klockan 21.44 den 3 december inträffade en viltolycka på Jurstabergsvägen, Bro, inte långt från ovan nämnda viltolycka. Bil vs vildsvin även denna gång.

Vid 21.45-tiden den 3 december inträffade en väskryckning på Mullbärsstigen i Tibble. Målsägande hade kommit hem till Tibble med tåg och buss. Två män som suttit i närheten på bussen gick bakom målsägande från busshållsplatsen och hela vägen till porten. När målsägande skulle gå in tilltalade männen henne och när hon försökte gå in och dra igen porten efter sig rycktes hon bakåt så att hon föll. Männen tog målsägandes handväska och sprang från platsen. Kvinnan skadades inte allvarligt fysiskt men fick ont av fallet. En anmälan om väskryckning / stöld upprättades. Det fanns vittnen till händelsen så det finns goda förhoppningar om ett uppklarnande.

Strax innan halv tre, natten mot den 4 december, larmades polis och Räddningstjänst till Råbystigen i Bro där en bilbrand upptäckts. Bilen totalförstördes. En anmälan om skadegörelse genom brand upprättades.

Den 4 december upptäcktes ett försök till vindsinbrott på Melofonstigen i Brunna. Brottstiden är lång, mellan den 1 november och den 4 december. Någon har försökt bryta upp dörren till målsägandes förrådsutrymme.

Vid 21.20-tiden den 4 december larmades polis och Räddningstjänst till Assurs väg, pendlarparkeringen i Bro, där en bilbrand upptäckts. Bilen totalförstördes. En anmälan om skadegörelse genom brand upprättades.




Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen