Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Lördagen den 27 april 2024 - klockan 02:47 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2017-03-31

Sett till antalet inkomna polisanmälningar ser sista veckan i mars ut att bli rekordlugn. Än är inte månaden helt slut, det återstår i skrivande stund några timmar, men tittar man på veckans "skörd" så är det svårt att minnas någon gång de senaste åren det gjorts färre anmälningar. Två bostadsinbrott finns med bland de fyra anmälningar som finns med i polisrapporten. 

-Inbrottssituationen i grannkommunen Järfälla är alarmerande. Under mars månad har det anmälts 47 inbrott i Järfälla jämfört med 7 stycken samma månad förra året. Vi ser även att antalet ökat i Upplands-Bro (15 i år mot 5 förra året), och även om siffrorna inte är lika oroväckande här som där så är risken att inbrottstjuvarna "ramlar in i" Upplands-Bro stor. Har ni grannsamverkan där ni bor - se till att den lever! Prata med grannarna! säger Albin Näverberg vid polisen i Järfälla och Upplands-Bro.

Vid 13-tiden den 28 mars upptäckte en privatperson att någon dumpat vad som misstänks vara stöldgods i ett skogsområde mellan Ringvägen och Enköpingsvägen i Kungsängen. Polisen misstänker att de dumpade sakerna kommer från ett eller flera bostadsinbrott.

Vid 19.30 den 28 mars kontrollerade civilpoliser en person på Rumbastigen som var utåtagerande och stökig. Personen gjorde motstånd vid kontrollen varför en anmälan om våld mot tjänsteman gjordes. 

Klockan 17.15 den 29 mars larmade en målsägande på Fårhagsslingan i Norrboda, Kungsängen, polisen då man upptäckte att bostaden haft ovälkomna besökare. Någon gång mellan den 26 och 29 mars hade okända gärningsmän tagit sig in i lägenheten genom att bryta upp ytterdörren. Det framgår inte i anmälan vad som stals vid inbrottet.

Klockan 19.20 den 30 mars larmades polis till Diligensvägen i Syltaområdet i Kungsängen på grund av att man upptäckt att det varit inbrott i bostaden. Någon gång mellan klockan 07.40 och 19.20 har okända gärningsmän krossat en fönsterruta i altandörren på målsägandes villa. Det framgår inte i anmälan vad som stals vid inbrottet.



Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen