Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 26 april 2024 - klockan 20:04 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2017-10-16

Bostadsinbrott, skadegörelse, och rattonykterhet är några av de olika brottsrubriceringar som finns med bland helgens inkomna polisärenden. 

I fredags kväll utsattes Brohuset för omfattande skadegörelse då ett stort antal fönsterrutor beskjöts med Soft Air guns eller liknande. Även på lördagkvällen, då Broskolans fritidsgårds entrédörr sköts sönder.

-Det är dags att föräldrar tar reda på vad deras ungdomar gör med luftvapnen. Det som kanske kan verka vara ett oskyldigt fritidsintresse kan i själva verket vara något helt annat. Köper man metallkulor till sitt luftvapen eller kolsyrevapen så är det genast något helt annat än en leksak. I torsdags, fredags och lördags inträffade flera händelser i Bro där luftvapen fanns med, bland annat den omfattande skadegörelsen mot Brohuset på fredagskvällen, säger polis Albin Näverberg.

Någon gång mellan klockan 14 och 15.10 den 13 oktober inträffade ett bostadsinbrott på Örtugsvägen i Kungsängen. Gärningsmannen / männen har tagit sig in genom att bryta upp altandörren. Det är oklart vad som stals vid inbrottet. En godslista ska bifogas anmälan.

Sent på kvällen den 13 oktober / tidigt natten mot den 14 oktober krissades ett stort antal fönsterrutor på Brohusets fasad (biblioteket). Gärningsmannen / männen använde någon form av luftvapen och sköt mot fönstren så att de krossades. 

Vid halvtvåtiden natten mot den 14 oktober uppmärksammar en privatperson hur ett fordon framförs vårdslöst på Kristallstigen i Lillsjöområdet. Bilen kör bland annat in i en större sten. När vittnet tilltalar den synbart rattonyktre föraren blir denne hotfull varför vittnet ringer polisen. Under tiden avviker föraren och bilen, men polispatrullen hittor fordonet och stoppar det. Föraren är tydligt påverkad och medtas för provtagning. Bilen beslagtas då den misstänks vara falskreggad. Föraren misstänks för rattonykterhet, skadegörelse samt olaga hot.

Natten mellan den 13 och 14 oktober gjorde okända gärningsmän inbrott i en affärslokal på Furuhällsplan i Kungsängens centrum genom att krossa rutan i entrédörren.

Klockan 13.35 den 14 oktober inträffade en viltolycka på E18 i närheten av trafikplats Kungsängen. Inringaren ser en annan bil köra på ett rådjur och larmar polisen, som i sin tur kallar dit viltvårdare för att ta hand om det döda djuret.

Klockan 19.46 den 14 oktober utlöstes ett övervakningslarm på ett företag på Klövtorpsvägen i Bro. På övervakningsbilderna ses två personer bryta upp en container på företagets område. När polispatrullen kom till platsen kunde de konstatera att gärningsmännen klippt upp ett hål i stängslet och att de brutit sig in i en container. Det är oklart om något stulits. En personbil sågs i området i samband med inbrottet men det är oklart om bilen har med det att göra. -Om man vet med sig att man åkte förbi på Klövtorpsvägen vid kvart i åtta den 14 så vore det bra om man hör av sig. Kanske såg man något vi kan ha nytta av i utredningen, samtidigt som vi då i så fall kan avskriva bilen från utredningen, säger Albin Näverberg vid polisen i Upplands-Bro och Järfälla.

Klockan 20.50 den 14 oktober upptäcktes ett pågående villainbrott på Bergvägen i kungsängen. Ett vittne så hur tre personer bröt sig in i villan genom att bryta upp balkongdörren. Medan vittnet larmade polisen avvek gärningsmännen från platsen. En hundpatrull sökte efter gärningsmännen med spåren upphörde vid en vändplats som fanns i närheten av brottsplatsen. Det är oklart vad som stals vid inbrottet. En godslista ska bifogas anmälan.

Strax efter 23 den 14 oktober utsattes Brohuset / Broskolan för skadegörelse. Någon sköt med ett Soft Air gun-vapen eller liknande mot glasdörrar som krossades. Ett ungdomsgäng sågs i närheten men polisen kan i nuläget inte binda gänget till skadegörelsen. 

Vid 8.40-tiden den 15 oktober inträffade en singelolycka i Centrumrondellen i Kungsängen. Ett vittne såg hur två personer lämnade bilen i rondellen och gick uppför Centrumvägen. En hundpatrull spårade sedan upp de två personerna och kunde dessutom knyta den ene av dem till att vara föraren. Föraren var märkbart narkotikapåverkad och medtogs för provtagning och vidare utredning. Anmälningar om misstänkt drograttfylla och smitning upprättades.

Vid 12-tiden den 16 oktober inträffade en viltolycka på Enköpingsvägen i Kungsängen i höjd med Skarphagsvägen. Rådjuret sprang in i sidan på bilen, ruskade på sig och sprang sedan vidare till synes oskadat. Viltvårdare kontaktades.



Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen