Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 26 april 2024 - klockan 07:24 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2017-10-23

Efter en vecka som inleddes med rånarjakt i Bro efter att en butik i Bro centrum utsatts för beväpnat rån på måndagseftermiddagen inleddes även fredagskvällen på samma sätt då en butik på Köpmanvägen i Bro knivrånades och polishelikopter, hundpatruller och ett flertal polispatruller deltog i spaningarna efter gärningsmannen.

Viltolyckorna är många! Skulle olyckan vara framme - anmäl! Även om rådjuret skulle skutta från platsen kan det faktiskt vara så allvarligt skadat att det dör en långsam och plågsam död. Kommunens viltvårdare kan se till att onödigt lidande undviks. 

Vid 08-tiden på morgonen den 20 oktober återfanns ett släp som stals från en bensinmack i Kungsängen den 13 oktober. Släpet hade dumpats på Skarprättarvägen i Stäket / Kallhäll.

Strax innan 19 den 20 oktober klev en knivbeväpnad rånare in i en butik vid bensinmacken på Köpmanvägen i Bro. Personalen larmade polisen och kunde sätta sig i säkerhet. Rånaren lämnade butiken till fots och sprang i riktning mot Prästgården / stationen. Flera larmsamtal inkom om rånarens flykt. En stor polisinsats spanade efter rånaren, där polishelikopter och hundpatruller användes. Spåren efter rånaren upphörde i korsningen Klockarvägen - Prästvägen. Rånaren ska ha stulit tobaksvaror.

Klockan 20.53 den 20 oktober upptäcktes att en affärsidkare på Fjärilsstigen i Finnsta, Bro, utsatts för ett inbrott. Ett fönster i entrédörren hade krossats. I samband med att inbrottet upptäcktes hittades även en stor mängd spik utslängd på vägen utanför butiken. 

Klockan 21.24 den 21 oktober utlöstes inbrottslarmet i en skola på Skolvägen i Kungsängen. När polispatrullen kom till platsen visade det sig att någon eller några krossat en ruta till fritidsgården där bland annat godis stulits. Skolan genomsöktes men man stötte inte på några misstänkta.

Klockan 04.32 den 22 oktober inträffade en viltolycka på Tranbyggevägen vid Lövsta i Håbo-Tibble. Bil vs rådjur.

Tidig förmiddag den 22 oktober såg en bilist som färdades på länsväg 269 i närheten av Skråmsta en dovhjort som satt fast i ett viltstaket. Bilisten ringde viltvårdare men under tiden lyckades dovhjorten trassla sig loss och skuttade iväg med delar av staketet kvar i hornen.

Klockan 10.20 den 22 oktober ringde en bilist som färdades på länsväg 263, norr om Håtuna, in till polisen om att denne sett en dovhjort på vägen som hade "trassel i hornen". Sannolikt samma dovhjort som i ovan anmälan. Viltvårdaren kontaktades.

Vid 12-tiden den 22 oktober inträffade en viltolycka på Enköpingsvägen, i Aspviksbacken. Den inringande bilisten såg hur en annan bil körde på ett rådjur utan att stanna. Smitning.

Vid 22.30 den 22 oktober upptäcktes ett inbrott i en större affärslokal som är under uppbyggnad på Pettersbergsvägen i Norrboda. Då fastigheten är under uppförande och butiken ej etablerad kunde man i anmälningsstunden avgöra om något stulits. Inbrottet kunde dock konstateras då man hittat ett uppbrutet fönster.

Strax efter midnatt, natten mot den 23 oktober, upptäcktes ett påkört rådjur vid Bro pendeltågsstation, längst norrut vid perrongen. Tåg vs rådjur.

Klockan 07.12 den 23 oktober inträffade en viltolycka på Håbo Häradsväg vid Skogsbo. Bil vs rådjur. 

Klockan 09.46 den 23 oktober inträffade en singelolycka på motorvägspåfarten vid Bro, i riktning mot Stockholm. En personbil voltade. Föraren satt fast och fick klippas loss. Fördes sedan till sjukhus i ambulanshelikopter. Olycksorsaken är i nuläget okänd och skadeläget oklart. Det framgår inte i polisrapporten om omfattningen av förarens skador.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen