Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 3 maj 2024 - klockan 10:14 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2017-10-27

Viltolyckorna är fortsatt många. I den här polisrapporten finns olyckor med vildsvin, dovhjort samt rådjur, så slutsatsen att det är liv och rörelse i våra skogar och över våra vägar just nu är knappast långsökt. 

Den senaste tiden har antalet bangers och smällare som avfyrats ökat igen. I Bro smäller det så gott som varje kväll, med start redan vid middagstid vissa dagar.

-Smällare, eller så kallade bangers är ett otyg. Vuxna, både unga vuxna och föräldrar, måste ta sitt ansvar här! Det är 18-årsgräns på att köpa smällare, så det är ju vuxna som köper ut till dem som smäller. Det är höga smällar, och många blir rädda av dem. Vi får in flera samtal varje dag just nu, så det är ett stort problem. Har du en tonåring i din närhet som ber dig att köpa smällare så ska du säga nej. Det är olagligt att köpa ut till minderåriga och olagligt att avfyra dem, säger Albin Näverberg vid Polisen i Järfälla och Upplands-Bro. -Och prata med ungdomarna! Det är väldigt hjärtlöst att hålla på och smälla som man gör nu. Tänk på alla djur som skräms, alla gamla om blir rädda och alla som upplevt krig eller annan terror som återupplever skräcken när de väcks av detonationerna! 

Strax innan 14 den 23 oktober larmades polisen till Fågelvägen, vid parkeringen i anslutning till råbyskolan, där en stulen bil påträffats. Bilen, en VW Golf, hade stulits på Docentbacken i närheten av Stockholms Universitet, någon dag innan.

Klockan 17.12 den 23 oktober hittades en död dovhjort i dikeskanten invid Håbo-Häradsväg i Håbo-Tibble. Dovhjorten är sannolikt det djur som blev påkört i närheten cirka 10 timmar tidigare och efter vilket viltvårdare haft eftersökt efter.

Klockan 19.00 den 23 oktober inträffade en viltolycka på Håbo Häradsväg i Håbo-Tibble, i närheten av korsningen länsväg 912 - länsväg 269. Bil vs vildsvin. Vildsvinet sprang vidare efter påkörningen. Viltvårdare kontaktades.

Klockan 18.55 den 24 oktober inträffade en viltolycka på Håbo Häradsväg i Håbo-Tibble. Bil vs dovhjort. Dovhjorten sprang från olycksplatsen. Viltvårdare kontaktades.

Klockan 22.57 den 25 oktober upptäckte en privatperson att det rann ut en grönaktig vätska från ett lastbilssläp som stod parkerat på Månstensvägen i Lillsjöområdet. Räddningstjänst och polis larmades till platsen. En anmälan om arbetsmiljöbrott upprättades. Vätskan visade sig vara någon form av spårvätska. Räddningstjänst sanerade.

Klockan 23.19 den 25 oktober stoppade en polispatrull en bilist på E18 i närheten av Kungsängens trafikplats på grund av att denne körde för fort. Förutom hastighetsöverträdelsen så visade det sig att föraren saknade giltigt förarbevis så det blev även en anmälan om olovlig körning.

Vid 13.20-tiden den 26 oktober stoppades en lätt lastbil vid Fjärilsstigen i Bro. Föraren saknade giltigt förarbevis så en anmälan om olovlig körning upprättades.

Klockan 16.13 den 26 oktober inträffade en trafikolycka mellan två personbilar i korsningen Lejondalsvägen - Enköpingsvägen i Bro.Ena förare klagade på smärtor i nacken och fick uppsöka sjukhus för kontroll. Polisen utreder händelsen och vid tiden för rapportens tillblivelse var olycksanledningen oklar.

Vid 17-tiden den 26 oktober ringdes flera samtal till 112 gällande smällare på Råbystigen i Bro. När polispatrullen kom till platsen hittade man inga personer som kunde knytas till smällandet.

Vid 18.30 den 26 oktober hördes en hög smäll vid Brohuset i Bro centrum. Polispatrullen var snabbt på plats men hittade ingen person att knyta till smällandet.

Vid 23.30-tiden fick polisen in flera samtal om ett antal höga smällar i närheten av Lertagsvägen i Bro, i närheten av Fiskartorpet / Bro Hof. 

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen