Woodys Bra produkter april 17
Toppbanner UBRO
Förstasidan Måndagen den 23 juli 2018 - klockan 13:51 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2017-10-30

I lördags hade polisen som en del av sitt Medborgarlöfte för 2017 en av sina inplanerade "synlighetsinsatser" i Bro, med flera polispatruller och polisvolontärer i rörelse under kvällen. I övrigt var det till stora delar en lugn helg med väldigt få inkomna polisanmälningar. Däremot inkom ett stort antal orossamtal angående smällandet av bangers både i Kungsängen och i Bro. Särskilt fredagskvällen, men även lördagen, smälldes det mycket frekvent.

Tänk på att det är olagligt att köpa ut bangers till minderåriga. Åldersgränsen för att köpa, inneha och använda fyrverkerier är 18 år. Detta för att minska risken för skador i samband med fyrverkerier eftersom minderåriga ofta är inblandade i den här typen av olyckor.

Det kan också krävas tillstånd om man ska avfyra fyrverkerier i ett tätbebyggt område eller om mycket folk är i närheten. Vilka regler som gäller regleras i de lokala ordningsföreskrifterna som finns på kommunens hemsida (se länk). 

Den 27 oktober upptäcktes ett inbrottsförsök mot en villa på Penselvägen i brunna. Målsägande upptäckte brytmärken på ett fönster på villans baksida.

Under kvällen den 27e inkom ett stort antal samtal till polisen från boende i kommunen om bangers-smällandet. Tyvärr lyckades man inte ta någon "in action".

Vid 18.40-tiden den 28 oktober larmades polisen till Fjärilsstigen i Finnsta där en person blivit misshandlad. Enligt anmälan hade målsägande sagt till tre personer att ta det lugnt med motorcykelkörandet vilket inte uppskattades. Alla tre personer angrep då målsägande varav en person utdelade flera slag. Samma person hotade sedan målsägande och uppmanade denne att inte ringa polisen. Anmälningar om misshandel och övergrepp i rättssak (=hoten) upprättades.

Ungefär samtidigt inkom även samtal till polisen från en annan målsägande som i närheten stött på samma trio. Dessa hade då kastat bangers mot målsägande och dennes hund. Dessutom hade en av de tre personerna hotat målsägande och uppmanat denne att inte ringa polisen. Anmälningar om ofredande och övergrepp i rättssak (=hoten) upprättades.

Under kvällen den 28e inkom ett stort antal samtal till polisen från boende i kommunen om bangers-smällandet. Tyvärr lyckades man inte ta någon "in action". Fortsätt ändå att ringa in! Allmänhetens iakttagelser är viktiga för att få ett stopp på smällandet!

Strax innan midnatt den 28 oktober var det en misshandelssituation / ett bråk i Bro centrum där några personer hamnat i en dispyt med varandra. När polisen kom till platsen var det dock inte någon av de inblandade som var intresserade av att upprätta en anmälan varför det hela stannade som en notering i händelserapporten.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 11/8
Bakluckeloppis i Bro
Måndag 20/8
Filmskaparkollo
Tisdag 21/8
Filmskaparkollo
Lördag 25/8
Bakluckeloppis i Bro
Vernissage: Konstrundan
Söndag 26/8
Vandring på Upplands-Broleden - med Naturskyddsföreningen
Lördag 1/9
Bakluckeloppis i Bro
KONSTRUNDAN
Söndag 2/9
KONSTRUNDAN
avståndsannons

Centern - juli 18

UBH Sommarhälsning 18

Kultur & Fritid vt 18 Sommartider i Biblioteket

UBROs egen

Sjöräddningen testamente

Röda Korset Medmänniska

WWFannons tigerfadder

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Om Du syns på Webben GUL

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen