Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Lördagen den 27 april 2024 - klockan 04:36 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2017-11-15

Måndagens polisrapport uteblev och ersätts istället av en onsdagsrapport vilket gör att tidsperioden som täcks in är något längre än brukligt, något som naturligtvis speglar sig i antalet poster. Och därför viktigt att ta i beaktan när man ser mängden text...

Men det går ändå inte att frånse att den här polisrapporten innehåller flera grövre brott, däribland inbrott i två affärslokaler samt i en skola i Kungsängen, ett par personrån och farlig skadegörelse genom eldning intill en bensinstation i Bro, med mera. Ingen kul läsning alls!

Vid tvåtiden natten mot den 10 november utsattes en affärslokal i Kungsängens centrum för inbrott. Gärningsmannen / männen krossade en ruta och tog sig in i lokalen. Varor till ett okänt värde stals i samband med inbrottet.

Vid niotiden på morgonen den 10 november såg en privatperson en bilist som vinglade fram på Enköpingsvägen i Bro. Den rådige förstod att allt inte stod rätt till och följde efter den vinglande bilen samtidigt som polisen larmades. Den misstänkt rattfulle föraren körde till "Fliesbergshuset" där bilen parkerades medan föraren själv gick in i matvarubutiken. När polisen kom till platsen kunde den misstänkte identifieras tack vare det rådiga vittnet. Den misstänkte rattfylleristen medtogs för vidare provtagning.

Den 10 november skulle en målsägande med barnvagn korsa Enköpingsvägen vid centrumrondellen i Bro. På långt håll såg målsägande att en bil kom körande i hög hastighet och att det skulle gå illa om målsägande med barnvagn inte kastade sig tillbaka i säkerhet. Målsägande hann ta registreringsnumret på bilen och har gjort en anmälan om framkallande av fara för annan.

Strax innan 18 den 10 november inträffade en viltolycka på Tranbyggevägen i Västra Ryd, vid Fornsta. Bil vs rådjur.

Vid 19-tiden den 10 november kontrollerade polisen ett fordon och dess förare på Enköpingsvägen i höjd med Finnsta. Föraren misstänks för drograttfylleri, grov olovlig körning, innehav av droger samt användande av detsamma.

Någon gång mellan klockan 19.30 den 10 november och klockan 00.30 den 11 november inträffade en moppestöld på pendlarparkeringen vid Assurs väg i Bro.

Vid ettiden natten mot den 11 november inträffade ett rån vid parkeringen vid "Fliesbergshuset" i Bro. En grupp ungdomar befann sig på platsen för att köra med sina bilar. Målsägande uppger att det kom en bil med två personer i, där de två hotade målsägande med ett pistolliknande föremål och stal dennes klocka. En av gärningsmännen ska ha hotat målsägande att inte kontakta polisen. Anmälningar om rån och om övergrepp i rättssak (genom att hota offret att denne ej ska kontakta polisen begår man övergrepp i rättssak). Både offer och gärningsmän uppges vara i 18-20-årsåldern.

Klockan 02.53 den 12 november utlöstes inbrottslarmet på en skola i Kungsängen. När väktare och polis kom till platsen visade det sig att gärningsmannen / männen krossat en ruta och tagit sig in i skolans fritidsgård. Det är oklart vad som stulits.

Klockan 19.10 den 12 november larmades polis, räddningstjänst och ambulanser till Granhammarsvägen i Kungsängen där en trafikolycka inträffat. Två bilar var inblandade i olyckan som orsakades av att den ena bilen körde in i sidan på den andra bilen vid påfarten på E18, i riktning mot Stockholm. Bägge förarna fördes i ambulans till sjukhus. Föraren i den påkörande bilen är anmäld för vårdslöshet i trafik samt för vållande av kroppsskada. 

Vid 23-tiden den 12 november körde en bil i diket på Hällkanavägen i Bro. Föraren misstänks för olovlig körning.

Klockan 21.54 den 13 november ringde ett vittne 112 efter att denne sett hur en grupp ungdomar tankade bensin i hinkar på en bensinmack i Bro och sedan några meter från macken hällde ut bensinen på asfalten och tände på. Ungdomarna lade även en reklamskylt på elden. Polis och räddningstjänst kom till platsen. Närheten till bensinmacken innebar en extra fara så förutom anmälan om skadegörelse genom brand upprättades även en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Vid ettiden natten mot den 13 november inkom ett flertal samtal till polisen angående smällare / bangers vid Råbystigen i Råby och Växthusvägen i Finnsta, i Bro. Anmälningar om ofog av barn/ ungdomar upprättades.

Vid 21.30-tiden den 13 november inträffade ett personrån på Finnstabergsvägen i Finnsta, Bro. Målsägande var ute på kvällspromenad då två maskerade män i 20-årsåldern kom fram och knivhotade denne. Gärningsmännen tilltvingade sig målsägandes mobiltelefon och lämnade sedan platsen. Bägge gärningsmännen ska ha varit maskerade med huvtröjor samt "buffar" . Bägge två uppges vara kraftigt byggda.

Klockan 02.06 den 14 november utlöstes inbrottslarmet i en bensinmack i Kungsängen. När väktare och polis kom till platsen visade det sig att gärningsmannen / männen sågat upp ett hål och tagit sig in via taket till byggnaden. Väl inne i bensinmacken har de även försökt ta sig in i ett värdeskåp men ej lyckats. Anmälningar om inbrott och skadegörelse samt försök till grov stöld upprättades.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen