Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 26 april 2024 - klockan 11:52 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2017-11-20

Ett personrån och ett butiksrån i onsdags toppar dagens polisrapport vilket så klart slår an en ton av att det inte alls varit en särskilt lugn helg i Upplands-Bro. Men tittar man på fredag-söndag, alltså helgens inkomna anmälningar, så är det bara fyra poster i polisrapporten varav två rör viltolyckor.

I UBROs polisrapporter finns sådana anmälningar och händelser noterade som kan vara av intresse för allmänheten. Alltså inte sjukdomsfall, brott inom familjekretsen eller grannosämja. Ibland kan uppgifterna vara begränsade av utredningstekniska skäl. Avvägningen vad som är i allmänhetens intresse görs i dialog med polisen.

Strax innan 21 i onsdags, den 15 november, rånades en närlivsbutik i Finnsta, Bro. Tre gärningsmän knivhotade personalen som även ska ha utsatts för slag och sparkar av minst en gärningsman. Gärningsmännen försvann från platsen på moped. De ska ha åkt i riktning mot centrum och Råby. Det framgår ej i anmälan om de åkte alla tre på en moped eller om de hade varsin.

Vid 22.30-tiden i onsdags, den 15 november, larmades polisen till korsningen Östervägen/ Bergvägen i Kungsängen där en målsägande blivit rånad på sin mobiltelefon av en ensam gärningsman. 

Vid lunchtid den 16 november var det stök inne i en matbutik i Bro centrum. Polis tillkallades men de "stökande" hann avvika från platsen innan polispatrullen anlände.

Klockan 16.26 den 17 november larmades polis, ambulans och Räddningstjänst till korsningen av länsväg 269 (Håtunavägen) och länsväg 263 (vägen mot Sigtuna) i Håtuna där två bilar kolliderat. Bägge olycksbilarna behövde bärgas från platsen. Det är oklart om någon person skadades då det inte framgår i anmälan om olyckan. Polisen utreder olyckan.

Klockan 23.27 på fredagskvällen, den 17 november, inträffade en viltolycka vid trafikplats Bro. Personbil vs rådjur/ hjort. Bilen behövde bärgas från platsen. Viltvårdare sökte efter djuret men hittade det ej.

Klockan 05.15 den 18 november gick inbrottslarmet på ett företag i Brunna industriområde, på Symmetrivägen / Kraftvägen. När polisen kom till platsen fann man en dunk med brännbar vätska och det fanns spår av att gärningsmannen / männen försökt tända på. Företaget utsattes för en totalförstörande anlagd brand i början av året. Polisen har samlat teknisk bevisning på platsen.

Klockan 14.21 den 18 november ringde en förbipasserande polisen om ett dött rådjur som låg i vägrenen vid Bro trafikplats. Det kan eventuellt röra sig om det djur som påkördes sent på kvällen den 17e, men är ej helt säkert.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen