Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Söndagen den 5 maj 2024 - klockan 17:53 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-02-26

Helgen inleddes med en gemensam insats i Bro, ett av Medborgarlöftets förinbokade tillfällen, då ungdomsstödjare, personal från Fryshuset, vuxenvandrare och polisen tillsammans visade sig ute "på byn".

På det hela taget har det varit en "lugn" helg, även om den avslutades på ett trist sätt med en bilbrand i Finnsta där sammanlagt sju bilar skadades.

Vid 15.20-tiden den 24 februari larmades polisen till en skola i Bro där ett vittne sett två ungdomar klättra in i skolbyggnaden genom ett fönster. Polisen var snabbt på plats och kunde lokalisera de två som visade sig vara födda 02 och 03. Ungdomarna kördes till respektive hem där poliserna informerade föräldrarna om det inträffade.

Klockan 13.41 den 25 februari larmades polis och ambulans till E18 vid trafikplats Kungsängen där en singelolycka inträffat. Enligt vittnesuppgifter kom ett fordon körande i riktning mot nköping i alldeles för hög fart. Föraren fick sladd på bilen och snurrade, körde in i räcket med mera. Bilen demolerades, men föraren var snabbt ur och sprang från olycksplatsen. Anmälningar om vårdslöshet i trafik samt för smitning från olycka upprättades. Olycksbilen beslagtogs och bärgades från platsen.

Vid tvåtiden, natten mot den 26 februari, larmades polis och Räddningstjänst till Fjärilsstigen i Bro där en bilbrand upptäckts. Väl på plats visade det sig att bilarna stod parkerade i en carportlänga och att sammanlagt sju fordon eldhärjades, varav några totalförstördes. En anmälan om skadegörelse genom brand upprättades. 

Klockan 03.45 den 26 februari inträffade en viltolycka på länsväg 269 i höjd med Killinge. Bil vs rådjur.

Klockan 06.39 den 26 februari inträffade en viltolycka i närheten av korsningen Håbo-Häradsväg och Grönlundsvägen. Bil vs rådjur. Rådjuret låg skadat på vägbanan varför viltvårdaren kontaktades. När viltvårdaren var på plats hade dock djuret kvicknat till och lämnat platsen varför ett eftersök inleddes. 

Måndagsmorgonen präglades av långa köer på E18 efter nattens snöfall och kyla. På grund av de låga temperaturerna hade man ej kunnat salta på vägarna vilket gjorde att föret var lömskt. Strax innan Bro, i riktning mot Stockholm, inträffade en olycka mellan åtminstone tre fordon under morgonrusningen. De långa köerna var dock mer ett resultat av väglaget än av olyckor.





Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen