UBRO Panorama gif-fil
ICA i Bro höst 18
Förstasidan Fredagen den 18 januari 2019 - klockan 21:03 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-05-09

Veckans "vardagsrapport" från polisen blir kort då den är helg-dagsavkortad och bara täcker in tre vardagar. Innehållsmässigt är den också kort, med fyra separata händelser att rapportera om. En händelse sticker ut lite extra och där är polisen intresserade av att du som vet mer hör av dig. Det gäller en misshandel och skadegörelse på Pettersbergsvägen i Norrboda, Kungsängen, som inträffade på tisdagskvällen.

-Vi skulle vilja komma i kontakt med de personer som vet lite mer om vad som föranledde misshandeln och skadegörelsen vid 22-tiden den 8e. Man behöver inte ha sett eller hört allt, utan bara en del av det hela, men alla pusselbitar är viktiga när vi försöker reda ut och skapa oss en bild av det hela, säger Albin Näverberg vid polisen i Järfälla och Upplands-Bro.


På eftermiddagen den 6 maj var målsägande ute och gick med barnvagn i de centrala delarna av Bro, bland annat på Blomstervägen. När hon kom hem igen vid 17-tiden var mobiltelefonen borta. Den hade förvarats i handväskan som i sin tur legat i barnvagnen. 

Kvällen den 8 maj är orolig i Bro, vid centrum och i Finnsta. En grupp ungdomar, många maskerade, rörde sig i området och vid ett tillfälle trängde de sig in i en lägenhet på Finnstastigen. Polis tillkallades. Men när den händelsen var utredd kunde polisen inte åka vidare utan kände att de behövdes på plats eftersom det var mycket folk i rörelse och eftersom det inte kändes helt lugnt. Vid 22-tiden återvände gruppen med ungdomar till samma adress på Finnstastigen där de krossade en ruta i porten.

Vid 22-tiden samma kväll, den 8 maj, var det även stökigt på Pettersbergsvägen i Norrboda. Där stod två personer utanför en port och pratade. Från en balkong en bit upp var det någon som skrek att de skulle prata lite tystare. Enligt polisanmälan kom strax därefter tre personer ut från porten och gick till attack mot de två samtalande. En av de tre var beväpnad med ett tillhygge, en annan hade ett knivliknande föremål i handen. En av målsägande mottog ett flertal knytnävsslag och slag. Med tillhygget gick en av de tre lös på målsägandes bil som stod parkerad intill. Anmälningar om misshandel och skadegörelse upprättades. Det framgår ej i anmälan om något hänt innan incidenten som utlöst attacken. När polis kom till platsen kunde de ej hitta de misstänkta. Däremot kunde en hundpatrull lokalisera tillhygget samt en kniv som låg slängda en bit från adressen. Polisen är intresserad av vittnesuppgifter från händelsen. Har du sett eller hört något som rör incidenten på Pettersbergsvägen så ring 114 14.

Vid 05-tiden den 9 maj inträffade en viltolycka på länsväg 269 i höjd med Lugnet. Bil vs rådjur. Viltvårdare tillkallades.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 19/1
Röda Korset - Second Hand butik
Onsdag 23/1
Stickcafé i Kulturhuset
Lördag 26/1
Röda Korset - Second Hand butik
Onsdag 30/1
Bokklubb för unga, 10-12 år
avståndsannons

Öppet Hus på UBG jan 19

UNICEF plugg

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen