Woody feb 19 monterat
Toppbanner UBRO
Förstasidan Lördagen den 21 september 2019 - klockan 02:41 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-05-22

Två påverkade förare har åkt fast de senaste dagarna vilket är mycket positivt. Vid det ena tillfället var det en rådig privatperson som fattade misstankar och larmade. I väntan på polisen följde inringaren sedan efter den misstänkte hela vägen till Kallhäll. 

En mycket mer negativ post i polisrapporten är den om den man i 90-årsåldern som blev bestulen på sin plånbok på Furuhällsvägen i Kungsängen. Ynkligt att ge sig på våra äldre på det viset!

Vid 12.30-tiden den 18 maj hittas en stulen bil på Lillsjö badväg i Kungsängen. Bilen, en taxi av nyare årsmodell, stals i Skogås den 10 maj och har varit lyst sedan dess.

Strax innan klockan 05 den 19 maj inträffade en viltolycka på Ginllögs väg i Bro. Bil vs rådjur.

Strax efter halv ett, natten mot den 20 maj, fattade en privatperson misstankar om en framförvarande bil vid Brunna trafikplats. Privatpersonen följde efter bilen på E18 samtidigt som polisen larmades om misstänkt rattfylleri. Den misstänkte föraren svängde av vid Stäket och åkte vidare mot Kallhäll. Då det gick rätt fort tappade den efterföljande personen sikte på den misstänkta bilen, men tack vare rådigt rapporterande och signalement på bilen kunde polisen hitta och identifiera bilen och få stopp på färden på Nydalsvägen i Kallhäll. Föraren i den misstänkta bilen blåste positivt och medtogs till Sollentuna för vidare provtagning och utredning. I bilen fann polisen ett jaktvapen varför anmälan om rattfylleri utökades med en anmälan om brott mot vapenlagen.

Klockan 06.20 den 20 maj inträffade en viltolycka på E18 vid Bro trafikplats. Trots den kraftiga smällen, som gav lättare plåtskador på bilen, kunde rådjuret lämna olycksplatsen. Viltvårdare återfann dock djuret några hundra meter längre bort, avlidet från sina skador.

Vid 13-tiden den 20 maj ringde en person till 112 och larmade om att det låg en berusad man på Enköpingsvägen vid Kungsängens station. Mannen omhändertogs för tillnyktring.

Vid 15-tiden den 20 maj inträffade en singelolycka på Prästhagsvägen - Strandvägen i Kungsängen. En bilist körde in i ett ev de betonghinder som står utställda för att begränsa hastigheten i området. Bilen fick en del lättare skador.

Klockan 11.23 den 21 maj larmades polisen till Furuhällsvägen i Kungsängens centrum där en man i 90-årsåldern blivit bestulen på sin plånbok. Två män i fyrtioårsåldern, propert klädda, hade följt efter den äldre mannen in i portuppgången där de sedan distraherade honon och plockade åt sig hans plånbok. Plånboken återfanns senare i närheten, tömd på kontanter. Se separat artikel.

Vid 16-tiden den 21 maj inträffade en trafikolycka på Willysparkeringen, Drottningvägen, i Bro. En bil backade i hög fart in i en annan bil. En person ska enligt polisens rapport ha ådragit lättare skador men det framgår ej om den personen satt i någon av bilarna eller befann sig utanför.

Klockan 20.39 den 21 maj stoppade en polispatrull en bilist vid E18, trafikplats Bro. Föraren misstänks för drograttfylleri. Anmälningar om grov olovlig körning och drograttfylleri upprättades och föraren medtogs för vidare provtagning och utredning.

Strax efter klockan 22 den 21 maj befann sig en ordentligt berusad person på Kungsängens station. Flera medmänniskor kom till assistans och försökte hjälpa den berusade som då blev aggressiv och bland annat slog en man och tafsade på en kvinna. Polis tillkallades och anmälningar om ringa misshandel samt sexuellt ofredande upprättades. Den berusade fick följa med polisen.

Klockan 23.10 den 21 maj inträffar en viltolycka. Mc vs rådjur. Ingen personskada, men för rådjuret gick det sämre.

Klockan 08.14 den 22 maj upptäcktes ett trafikdödat rådjur i Håbo-Tibble, vid Markeby gård. Viltvårdare tillkallas. Det finns ingen anmälan som passar till det döda djuret så det rör sig sannolikt om en smitning.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 21/9
Bakluckeloppis i Bro
Skördemarknad i Ladan Öråker
Söndag 22/9
Skördemarknad i Ladan Öråker
Djupdal på Rösaringsåsen- klassisk plats i forntidshistorien
Tisdag 24/9
Invigning av Upptäck konsten-appen
Tisdag 8/10
Gammaldags mat på Klint
Lördag 19/10
Bakluckeloppis i Bro
Söndag 20/10
Medlemsmöte/Öppet hus Föreningen Villa Skogas Vänner
Söndag 27/10
Slöjd- och hantverksutställning på Klint
avståndsannons

U-B kommun sep 19 Tidig kväll m Kjos

Norrboda Gård sep 19

Kvinnojouren Anna sep 19

Sjöräddningen

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen