Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 26 april 2024 - klockan 19:11 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2015-01-23

Veckan inleddes med ett par bostadsinbrott, men därefter har det varit lugnare på den fronten. I övrigt så har det varit en "ordinär" vacka, med 16 inkomna anmälningar av blandad karaktär. Bland annat några förlustanmälningar, inbrott i en skola och ett par bilstöldsförsök. Ett larmsamtal från en uppmärksam privatperson som såg ett pågående bilinbrott gjorde att polisen kunde gripa tre gärningsmän.

Natten mot den 21 januari gjorde ett okänt antal gärningsmän inbrott i en skola i Kungsängen. Gärningsmännen slog sönder ett större antal fönsterrutor för att ta sig in i olika utrymmen på skolan. Bland annat stal de sju datorer, fem läsplattor, ett antal kameror och en del annat. Polisen kunde säkra viss tekninsk bevisning i samband med den tekniska undersökningen.

Någon gång mellan 15.40 och 17.40 den 21 januari gjorde ett okänt antal gärningsmän inbrott i en villa på Örtugsvägen i Gamla Kungsängen. Se separat artikel.

Den 21 januari, vid 17.30 parkerade målsägande sin bil vid Furuhällsplan i Kungsängens C. När målsägande kom tillbaka till bilen en kvart senare hade någon kört in i bakdelen på bilen och sedan smitit från platsen. En anmälan om smitning och parkeringsskada upprättades.

Klockan 19.00 den 21 januari inträffade en viltolycka på enköpingsvägen i höjd med bushållsplatsen vid Sylta. Personbil vs rådjur. Rådjuret sprang från platsen.

Vid 21-tiden den 22 januari såg ett vittne tre män göra inbrott i en personbil som stod parkerad på Bergvägen i kungsängen. Vittnet larmade polisen, som snabbt var på plats. De tre männen greps. Se separat artikel.

Den 23 januari anmälde en målsägande boende vid Svartviksbackan i Kungsängen att dennes bil utsatts för ett stöldförsök någon gång mellan den 19 och 23 januari. Gärningsmännen hade på ett okänt sätt tagit sig in i bilen och monterat bort stereon. Kablarna under ratten var framdragna, så troligtvis hade gärningsmännen försökt att starta bilen utan att lyckas. Stereon och en verktygslåda som förvarades i bagaget stals.



Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen