Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Tisdagen den 30 april 2024 - klockan 07:12 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2015-07-04

Månadsskiftet juni-juli har passerat och sommaren är på god väg. I Upplands-Bro råder sommarlunk och semestertider och även om vi klarat oss relativt bra från bostadsinbrotten än så länge så skadar det inte att vara extra vaksam. Hjälp varandra att hålla koll på omgivningarna, klipp den bortresta grannens gräsmatta och hämta in posten så att hus och lägenheter ser bebodda ut! Läs gärna artikeln med tips på hur du kan förebygga bostadsinbrott! (se länk)

Den 27 juni inträffade en rullator-stöld i Bro. Vid 16.30-tiden gick en målsägande in i en butik i matbutik Bro. Han lämnade sin rullator innanför butikens entrédörr och kom ut cirka fem minuter senare. Då var rullatorn borta.

Någon gång mellan klockan 12 och 20.30 den 28 juni utsattses en hiss i ett av höghusen på Bergvägen för skadegörelse. Någon hade saboterat den inre säkerhetsdörren av vikdörrstyp så att hissen inte längre kunde brukas.

Någon gång under natten mellan den 28 och 29 juni stals en Toyota Corolla från Råbystigens boendeparkering i Bro.

Natten mellan den 28 och 29 juni stals en treväxlad, blå damcykel från Finnstastigen i Bro. Cykeln stod låst i ett cykelställ utanför målsägandes bostad.

I arla morgonstund den 29 juni befann sig en målsägande vid Kungsängens station. Målsägande förvarade sin mobiltelefon i en väska. Under en något oklar tidsrymd lämnades väskan medan målsägande gick cirka 10 meter därifrån för att prata med en bekant. När målsägande tittade i väskan nästa gång var mobiltelefonen borta.

Natten mellan den 28 och 29 juni försökte någon stjäla målsägandes motorcykel. Motorcykeln stod låst på målsägandes adress på Kungsvägen i Kungsängen.

På morgonen den 29 juni upptäckte några grannar till målsägande att det varit inbrott i målsägandes hus/sommarstuga på Lindormsnäsvägen i Bro. Brottstiden är något oklar, men under natten hade grannarna hört ljud som eventuellt kan sättas i samband med inbrottet. Gärningsmännen hade huggit/slagit upp dörren till målsägandes stuga med en yxa eller liknande. Bland annat hade gärningsmännen stulit målsägandes vita VW skåpbil. Bilnycklarna hade de sannolikt kommit över vid inbrottet.

Strax innan 15 den 29 juni inträffade en trafikolycka på Rankhusvägen i Kungsängen. En cyklist och en bil krockade med varandra i en korsning. På platsen var sikten något skymd vilket kan ha bidragit till att olyckan inträffade. Cyklisten klarade sig förhållandevis bra, blåslagen och skrubbad, men fördes till sjukhus för omplåstring. (se artikel)

Någon gång mellan klockan 09 den 29 och 09 den 30 juni inträffade skadegörelse på en skola i Brunna. En ruta hade krossats och sex belysningsarmaturer (lampor) hade förstörts.

Någon gång mellan klockan 07.30 och 18.30 den 30 juni försökte någon stjäla målsägandes bil medan den stog parkerad vid Bro pendeltågsstation. Den vänstra främre sidorutan var krossad, rattkåpan bortbruten och kablarna var framslitna och kapade.

Klockan 02.15 den 1 juli inträffade en viltolycka på väg 269 vid Håbo-Tibble. Bil vs rådjur.

Klockan 00.22 den 2 juli inträffade en viltolycka på Håbo Häradsväg. Bil vs rådjur.

Någon gång mellan midnatt och klockan 04 den 2 juli utsattes målsägandes bil för slangning. Bilen stod parkerad hemma hos målsägande på Drivhusslingan i Bro. Gärningsmannen / männen hade fräckt nog klippt av en bit av målsägandes trädgårdsslang och använt sig av en av dennes vattenkannor som uppsamlingskärl.

Någon gång under natten mellan den 1 och 2 juli inträffade ett förrådsinbrott på Mullbärsstigen. Gärningsmännen hade brutit upp förrådsdörren och bland annat stulit en åkgräsklippare, drivmedel och diverse verktyg.

Vid halvsjutiden på morgonen den 2 juli larmades Räddningstjänst till Fjärilsstigen i bro där en bilbrand upptäckts. Se separat artikel.

Vid tiotiden på förmiddagen den 2 juli hittades en moped på Hjortvägen i Rankhusområdet i Kungsängen. Omständigheterna var sådana att man kan anta att mopeden är stulen. Bland annat var chassinumret bortslipat. Mopeden är svart-blå av vespatyp och beslagtogs av polisen.

En målsägende boende på Skogsbovägen i Kungsängen blev någon gång mellan den 1 juli och den 2 juli klockan 16.30 bestulen på sin vita trädgårdssoffa i metall.

Vid halvfemtiden 2 juli inträffade en trafikolycka på Enköpingsvägen i höjd med Betongfabriken i Aspviksbacken. En busschaufför bromsade för att undvika att köra på ett rådjur. Den bakomvarande bilen hann inte stanna utan körde in i bussen. Både bussen och bilen fick bärgas från platsen. Bilföraren klagade på nacksmärtor och fördes i ambulans till sjukhus för undersökning.

Klockan 03.20 den 3 juli larmades Räddningstjänst till Västra Rydsvägens gångtunnel under E18 där en inringare upptäckt rökutveckling. Dit visade sig vara en "sandlåda" (förvaringslåda i glasfiber för halkbekämpningssand) som brann.






Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen