Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Lördagen den 27 april 2024 - klockan 04:30 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2015-10-05

Den gångna helgen förlöpte relativt lugnt. Sammanlagt 19 anmälningar gjordes till polisen varav flertalet gällde stöld och skadegörelse.

Någon gång mellan den 25 september och den 2 oktober stals ungefär 200 liter diesel från ett elverk som stod uppställt på en företagfastighet i Bro-området.

Klockan 19.23 den 2 oktober inträffade en viltolycka på Enköpingsvägen i höjd med Vickberga i Kungsängen. Rådjur vs bil.

Någon gång mellan klockan 10.20 och 21.30 den 2 oktober stals en cykel på Stationsvägen i Bro, från cykelparkeringen vid stationen. Cykeln är en svart/blå damcykel av märket CrossWay 20MD Lady Hybrid.

Någon gång mellan den 1 och 3 oktober gjorde okända gärningsmän inbrott i målsägandes bil på Finnstastigens boendeparkering i Bro. Gärningsmannen / männen hade krossat sidoframrutan och rotat runt i hela bilen. Enligt anmälan stals ett par RayBan solglasögon. Intressant nog hade målsägande "fått" en del gods i utbyte. Kvarlämnade i bilen fanns nämligen diverse smycken, ett par glasögon med mera.

Strax efter midnatt den 4 oktober väcktes en familj på Bokstigen i Bro av ett högt ljud. Det visade sig att någon kastat in en sten genom fönstret i altandörren. Stenen hade gått rakt genom rutan och låg långt in på köksgolvet med glas-splitter överallt. Det är oklart om det rörde sig om ett inbrottsförsök eller skadegörelse. Polisen sökte med hund men kunde inte hitta någon misstänkt.

Någon gång mellan den 1 och 4 oktober utsattes målsägandes bil för skadegörelse. Bilen stod parkerad vid Jurstagård i Bro. Enligt anmälan har någon skurit av kylarslangen och även lossat på kylarslangens klämmor.

Någon gång mellan den 2 och 4 oktober utsattes målsägandes bil för skadegörelse när den stod parkerad på Rubinstigens boendeparkering i Lillsjö-området. Enligt anmälan har någon repat bilen längs hela förarsidan och på motorhuven.

Någon gång mellan den 3 och 4 oktober stals en svart moped av märket Ciao från Rönnbärsvägen i Tibble. Mopeden stod låst utanför målsägandes bostad.

Någon gång mellan midnatt och klockan 07.30 den 4 oktober stals en röd Audi A4 från Åkerbärsvägen i Verkaviken, Bro.

Strax efter midnatt, natten mot den 5 oktober, larmades Räddningstjänst, polis och ambulans till Råbystigen i Bro där en inringare trott sig se eldssken i en lägenhet. Efter en noggrann kontroll kunde man konstatera att det inte rörde sig om en brand utan att det var något slags tända ljus eller marschall(er) som förvillat.

Någon gång vid ett-tiden, natten mot den 5 oktober, utsattes ett antal byggbaracker vid en byggarbetsplats i Kockbackaområdet i Bro för inbrott. Gärningsmännen hade klippt upp/brutit upp hänglåset till en barack och sedan sökt igenom den och angränsande baracker. Det är oklart om något stulits.

En målsägande på Fasanstigen i Bro har anmält att familjen utsatts för ett dataintrång. En familjemedlem tog emot ett samtal från "Microsoft" som meddelade att familjens dator hackats och att man skulle försöka hjälpa till att avstyra hotet. Sammanlagt var det under samtalets gång tre olika personer som alla pratade engelska med kraftig indisk brytning. Bedragarna tog sig in i datorn och fjärrstyrde den och när familjen sedan startade om den var den låst.

De senaste veckorna har antalet "Microsoftsamtal" stigit igen efter att ha legat relativt lågt ett tag. Var misstänksamma! Lämna aldrig ut några personuppgifter.






Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen