Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 26 april 2024 - klockan 06:34 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2015-11-30

Trettiotalet anmälningar har inkommit till polisen sedan i fredags. Skadegörelse och viltolyckor är de vanligast förekommande anmälningsorsakerna. Bilinbrott, försök till inbrott i bostad och inbrott i bostad finns också bland anmälningarna. Den i särklass allvarligaste polisanmälan gäller ett fall av grov misshandel inne på en restaurang i Kungsängen där misshandelsoffret skadades svårt. I Bro fortsätter det hänsynslösa smällandet av smällare/hemmagjorda bomber.

Klockan 04.16 den 27 november inträffade en viltolycka på Enköpingsvägen vid Aspvik mellan Bro och Kungsängen. Bil vs rådjur.

Den 27 november inträffade ett villainbrott på Klippingvägen i Kungsängen. Gärningsmännen hade tryckt in en fönsterruta på villans baksida. Inbrottet upptäcktes vid lunchtid. Polisen kunde säkra en del tekniska bevis på brottsplatsen.

Klockan 11.30 den 27 november inträffade skadegörelse i Brohuset. En gärningsperson sparkade sönder en glasdörr.

Klockan 19.25 den 27 november parkerade målsägande sin bil på Torget i Kungsängen. När målsägande kom tillbaka till bilen mindre än en halvtimme senare hade någon krossat höger framruta. En anmälan om skadegörelse upprättades.

Klockan 22.21 den 27 november inträffade en viltolycka vid Björnhäll i Håbo-Tibble. Bil vs rådjur.

Någon gång mellan klockan 07 den 26 november och klockan 10.00 den 28 november gjorde okända gärningsmän inbrott på okänt vis i målsägandes bil. När målsägande kom till sin bil som stod i ett garage tillhörande en fastighet på Bergvägen i Kungsängen stod dörrar och baklucka öppna. Bilen var genomsökt och diverse verktyg saknades.

Vid 16.20-tiden den 28 november anmälde en målsägande boende på Råbystigen att någon smällde smällare i området så att rutorna skallrade. Enligt anmälan hördes sju kraftiga detonationer i relativt tät följd.

Klockan 16.50 den 28 november inträffade en viltolycka vid Skarphagsvägen i Bro. Bil vs rådjur.

Klockan 02.40 den 29 november larmades polis och ambulans till en restaurang i Kungsängens centrum där en person blivit svårt misshandlad av en ensam gärningsman. En orddningsvakt hade gripit den misstänkte förövaren och fört undan denne från de andra mycket upprörda gästerna. Offret skadades svårt och fördes i ambulans till sjukhus. Polisen grep gärningsmannen och förde denne till Sollentuna. En anmälan om grov misshandel upprättades. (Se separat artikel)

I samband med den tidigare beskrivna misshandeln har en annan anmälan om misshandel upprättats. Samma gärningsman ska enligt anmälan nummer två även ha misshandlat målsägande, dock (som det verkar i anmälan) inte lika grovt.

Någon gång mellan klockan 18 den 28 november och klockan 05 den 29 november inträffade en slangning på Ängsuddsvägen i Bro. Någon hade brutit upp tanklockat på målsägandes bil och slangat uppskattningsvis 10 liter bensin ur tanken.

Klockan 07.02 den 29 november vaknade en målsägande boende på Fasanstigen i Bro av ett brak. Någon hade kastat in en stor keramiktomte genom målsägandes altandörr. Keramiktomten bor till vardags utanför i trädgården. En anmälan om skadegörelse upprättades.

Bild:Läsarbild

Någon gång mellan den 19 och 29 november stals en båt från en båtklubb i Bro. Båten är en halvruffad motorbåt modell mindre (4.80 meter lång) och har en 35 hk utombordsmotor. Märke framgick inte i anmälan.

Någon gång mellan klockan 18 den 27 november och klockan 15 den 29 november inträffade en skadegörelse mot en skola i Brunna. Sammanlagt 12 fönster hade fått det yttre glaset krossat.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen