UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Onsdagen den 30 september 2020 - klockan 01:12 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Två personer skjutna till döds i Bro


Karin Sidén 2019-02-21

Två personer har i natt skjutits ihjäl i Bro. Offren påträffades utomhus efter att polisen fått in flera larmsamtal om skottlossning med ett flertal skott avlossade.

Polispatrullerna som kom till platsen hittade först efter en del sökande en svårt skottskadad person som avled på plats trots livräddande insatser. En stund senare anträffades ytterligare en person, avliden, ett par hundra meter därifrån.


Under natten har en förundersökning om mord alternativt dråp inletts och polisen har påbörjat den tekniska undersökningen. De uppger på sin hemsida att en person som kom till brottsplatsen är gripen, misstänkt för inblandning i skjutningen.

Klockan 00.28 natten mot idag, den 21 februari, inkom det första av flera larmsamtal om pågående skottlossning i Råby. Ett av samtalen sa att en person blivit skjuten i Råby, men utan att ange någon närmare adress.

Efter en stunds sökande anträffade polispatrullerna en skottskadad person utomhus och livräddande åtgärder inleddes. Personen avled dock på plats. Något senare, vid brottsplatsspårning med hundpatrull, anträffades ytterligare en person avliden ett par hundra meter från den första brottsplatsen.

En person som kom till platsen greps och kördes in till polisstation för fortsatt utredning. Polisens presstalesperson Kjell Lindrgren sa i natt till tidningen Aftonbladet och tidningen Expressen att:

-Han är i nuläget att betrakta som gripen. Han kom till platsen och uppträdde på ett sådant sätt att det fanns anledning att anta att han har med skottlossningarna att göra. Utredningen får visa om det är så. 

En förundersökning om mord har upprättats. 

Polisen efterlyser tips från allmänheten om iakktagelser om exempelvis personer eller fordon som kan sättas i samband med skottlossningarna. Alla iakttagelser, även om de verkar små och obetydliga är av vikt då de kan vara en liten pusselbit som hjälper till att skapa en helhet, en tydlig bild.


Uppdatering klockan 08.10:

Skjutningarna skedde i närheten av Råbyskolan och Norrängens förskola i Bro. Eftersom polisen spärrat av området kring Norrängens förskola är förskolan stängd i dag, meddelar kommunen på sin hemsida. Personal finns på plats vid förskolan för att ta emot barnen och hänvisa vidare till Råby och Norrgrindens förskolor.

Polisen har under morgonen börjat förhöra vittnen som kan ha kännedom om de två morden.

-Vi är i ett ärende där vi arbetar med att ta reda på vad som har hänt, men jag har inga detaljer att lämna ut, säger Towe Hägg, polisens presstalesperson.

-Det jag kan säga är att den tekniska undersökningen pågår och att vi har personal på plats i Bro. Vi håller förhör och arbetar med informationsinhämtning. Vår prio är att identifiera offren och att underrätta deras anhöriga. Jag har ännu inte fått klartecken om att det arbetet är slutfört. Vad gäller den gripne så finns det i nuläget ingen ny information att ge. Han är fortfarande gripen och en åklagare väntas inom kort fatta beslut om denne ska anhållas eller inte.

På Polisens hemsida gjordes en uppdatering klockan 08 med följande text:

"Arbetet med att identifiera personerna och sedan underrätta deras anhöriga är inte avslutat. Personen som greps är fortsatt frihetsberövad. En åklagare kommer ta ställning till om denne ska anhållas eller inte."


Kartbilden är hämtad på Google maps och ringarna markerar brottsplatserna (och är ungefärliga). 
Kartbilden är hämtad på Google maps och ringarna markerar brottsplatserna (och är ungefärliga). 

 

Uppdatering klockan 10.00:

Towe Hägg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, säger:

-De anhöriga är nu underrättade. Dörrknackning pågår i närområdet kring de båda brottsplatserna. Vi har också ett flertal poliser på plats i Råbyområdet för att prata med dem som eventuellt har uppgifter att lämna, har frågor om det som hänt och är nyfikna på hur polisen arbetar. Självklart finns begränsningar i vilken typ av frågor vi kan svara på men vi hoppas ändå att vår närvaro och möjligheten att prata med oss kan hjälpa dem som känner oro.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Torsdag 22/10
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
Tisdag 1/12
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
avståndsannons

U-BHus Bro C sep 20

Barncancerfonden pluggannons

Sjöräddningen

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen