Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 3 maj 2024 - klockan 05:00 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Villainbrott i Kungsängen


Karin Sidén 2016-09-13

På måndagskvällen upptäcktes ett villainbrott på Bergvägen i Kungsängen. Inbrottet ska enligt anmälan ha skett någon gång mellan klockan 12.00 och 20.00. I nuläget är informationen knapphändig. Tillvägagångssätt och eventuellt stulet gods framgår ej i de uppgifter UBRO tagit del av. 



Det här är det sjätte inrapporterade bostadsinbrottet i Upplands-Bro sedan i fredags, den 9 september. Med tanke på att det mellan den 30 juli och 2 september endast anmäldes ett fullbordat inbrott och ett inbrottsförsök så är det en anmärkningsvärd ökning. Prata med grannarna, väck liv i grannsamverkan och håll ögon och öron öppna!

Nu börjar den mörka säsongen, då antalet inbrott traditionellt sett ökar. Lummiga trädgårdar och mörkret som sänker sig allt tidigare på kvällarna gör att den här årstiden lämpar sig ypperligt för inbrottstjuvar. Ta en titt på tomten / omgivningarna och försök sätta på dig "inbrottstjuvarnas glasögon" - kan du enkelt göra något för att göra din bostad mindre attraktiv för tjuvarna? Ansa en buske, kapa en häck, låsa fast stegen eller något annat som får tjuven att välja bort din bostad?

Ett busenkelt tips är att hälsa på alla du möter hemma i ditt område. Granne eller inte. Blir man hälsad på är man sedd. Är man sedd undviker man att göra dumheter - för det mesta i alla fall. Är man på platsen med syfte att reka kan det mycket väl vara så att man väljer att byta område eftersom man inte vill riskera att åka fast. Och är man där i icke-kriminellt syfte är det bara trevligt att bli hälsad på...


Länk till artikeln Tänk som en tjuv där polisen tipsar om vad just du och jag kan göra för att försvåra för eventuella tjuvar.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen