Woody feb 19 monterat
Toppbanner UBRO
Förstasidan Lördagen den 21 september 2019 - klockan 03:09 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Budgetmangling i dag


Karin Sidén 2014-12-17

I dag, onsdagen den 17 december, sammanträder kommunfullmäktige. På dagordningen finns bland annat omröstning om budgeten för 2015. Ett som är säkert är att det blir en lång dag för politikerna. Kommunfullmäktigemötet började 10.00 och kommer att pågå till långt in på kvällen. Budgetomröstningen brukar kunna vara en riktig mangling och ta många timmar i anspråk. För den som är intresserad av att lyssna går det att följa webbsändningen via kommunens hemsida.

Kommunfullmäktige har i skrivande stund röstat (klockan 16.30) om vilken av tre föreslagna budgetar som ska antas. De tre budgetförslagen kommer från Vänsterpartiet , som har inkommit med ett eget budgetförslag, från oppositionen, bestående av Moderaterna och Folkpartiet och från Koalitionen, bestående av Socialdemokraterna, Centerpartiet, Miljöpartiet och Kristdemokraterna. Det blev som väntat Koalitionens budget som vann omröstningen, efter många timmars debatt. Vänstern och oppositionen yrkade för votering.

Kommunfullmäktige fortsätter sedan under kvällen. Dagordningen för dagens möte har 41 punkter, varav budgeten är en utav dem.

Under kvällen kommer som traditionen bjuder även kommunens Kultur- och miljöstipendier att delas ut. Emma Svanberg, Morgan Lindholm, Upplands-Brosextetten och Eva Björkman heter årets stipendiater.


Arbetsgången inom kommunpolitiken är som en regering och riksdag i miniatyr. I kommunstyrelsen (regeringen) förbereder man beslutsgången i kommunfullmäktige, röstar och lämnar rekommendationer utifrån hur omröstningen utfallit. Kommunstyrelsen verkställer sedan besluten som fattas i kommunfullmäktige och sköter kommunens förvaltning med mera.

Kommunfullmäktige i sin tur (riksdagen) är högsta bestämmande organ i kommunen och det är där de formella besluten fattas. Kommunfullmäktige består av folkvalda ledamöter medan ledamöterna i kommunstyrelsen är utsedda av kommunfullmäktige. Det politiska styrkeförhållandet avspeglas i både kommunstyrelse och fullmäktige.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 21/9
Bakluckeloppis i Bro
Skördemarknad i Ladan Öråker
Söndag 22/9
Skördemarknad i Ladan Öråker
Djupdal på Rösaringsåsen- klassisk plats i forntidshistorien
Tisdag 24/9
Invigning av Upptäck konsten-appen
Tisdag 8/10
Gammaldags mat på Klint
Lördag 19/10
Bakluckeloppis i Bro
Söndag 20/10
Medlemsmöte/Öppet hus Föreningen Villa Skogas Vänner
Söndag 27/10
Slöjd- och hantverksutställning på Klint
avståndsannons

U-B kommun sep 19 Tidig kväll m Kjos

Norrboda Gård sep 19

Kvinnojouren Anna sep 19

Sjöräddningen

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen