Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Onsdagen den 7 juni 2023 - klockan 21:37 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Årets Upplands-Broförening är Tibble Sjöscoutkår
Meddelande från Upplands-Bro kommun


Meddelande från Upplands-Bro kommun 2021-09-29

Mattias Peterson (C), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden tillsammans med Fredrik Nordbäck, Tibble Sjöscouters kårordförande.
Bild:Upplands-Bro kommun
Mattias Peterson (C), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden tillsammans med Fredrik Nordbäck, Tibble Sjöscouters kårordförande.

Nu är det klart vilken som blir Årets Upplands-Broförening 2021. Det nyinstiftade priset går till Tibble Sjöscoutkår. Det beslutade Kultur- och fritidsnämnden på sitt sammanträde 28 september.

14 nomineringar, fördelat på sju föreningar, hade inkommit till nämnden, men valet föll till slut på sjöscoutkåren. Motiveringen lyder:

"Med ett stort engagemang har Tibble Sjöscouter gjort skillnad för många unga under pandemin. I stället för att ställa in sina aktiviteter flyttade sjöscouterna omedelbart ut sin verksamhet, oavsett väder. Föreningen har trots pandemin hittat sätt att engagera fler ledare och föräldrar än någonsin och medlemsantalet har ökat. Under det gångna året har barn och ungdomar erbjudits stunder av normalitet under de särskilda förhållanden som rått på grund av Covid-19.

Förutom en tydlig värdegrund som genomsyrar föreningen har deltagare från föreningen genomfört och bidragit i kultur- och fritidskontorets utbildningsprojekt Förening för alla."

Mattias Peterson (C), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden överlämnade priset till Tibble Sjöscoutkår under en ceremoni i kommunhuset.

-Jag är särskilt glad över att det är just sjöscoutkåren som får utmärkelsen. Verksamheten sträcker sig egentligen längre än till enbart kultur och fritid. Hos scoutkåren får man lära sig det sociala samspelet, sammanhangen i naturen och dessutom få kunskaper som inte många andra lär ut i dag.

Välkommen prissumma

Förutom ett diplom tar Tibble Sjöscoutkår emot en prissumma på 15 000 kronor.

-Eftersom vi har fått ställa in flera av våra inkomstbringande verksamheter under pandemin är pengarna mycket välkomna. Men framför allt är vi oerhört stolta och ärade över priset, säger Fredrik Nordbäck, kårordförande i Tibble Sjöscoutkår.

Under pandemin har medlemsantalet hos kåren ökat i alla åldersgrupper.

-Vi är naturligtvis jätteglada över det. En av förklaringarna är nog att det varit lätt för oss att ställa om och fortsätta bedriva all verksamhet, fast utomhus. Vi är ju också den enda föreningen i regionen som tillhandahåller seglarutbildning till barn och ungdomar, säger Fredrik Nordbäck, som också vill framhålla det fina samarbetet med kommunen som ett stort stöd för föreningen.

Utbildar morgondagens ledare

Hannah Rydstedt Nencioni, kultur- och fritidschef, är nöjd med alla nomineringar som kom in men också att valet till slut föll på scouterna.

-Alla nominerade föreningar har verkligen gjort en fin och viktig insats under det gångna året! Jag vill särskilt tacka Tibble Sjöscoutkår för att de aktivt bidragit till att fler barn och unga fått möjligheten ha en meningsfull fritid under pandemin, säger hon.

-Jag ser även scouterna som särskilt viktiga för bredden i vårt kultur- och fritidsutbud. De utbildar morgondagens ledare, får unga att växa i samklang med naturen, och dessutom fångar många av dem som inte hittar sin plats i idrotten eller kulturen. Tack för ett utmärkt arbete i Upplands-Bro kommun, avslutar Hannah Rydstedt Nencioni.


Tipsa en vän Skriv utKalender

Onsdag 7/6
Röda korsets stick- och språkcafé
Fredag 9/6
Drop-in på Hörselbussen
Lördag 10/6
Röda korsets secondhand o café
Söndag 18/6
Vandring: De vilda blommornas dag
Onsdag 30/8
Drop-in på Hörselbussen
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen