UBRO Panorama gif-fil
ICA i Bro höst 18
Förstasidan Fredagen den 18 januari 2019 - klockan 21:15 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Basketspelaren Alexandra från Upplands-Bro är uttagen till NBA:s läger för talanger


Karin Sidén 2018-04-12

Alexandra Petrovski är en baskettalang utöver det vanliga! Svenska Basketförbundet har därför tagit ut henne som enda svenska tjej till NBAs basketläger i Slovenien.
Bild:Anders Tillgren
Alexandra Petrovski är en baskettalang utöver det vanliga! Svenska Basketförbundet har därför tagit ut henne som enda svenska tjej till NBAs basketläger i Slovenien.

Framgång föder framgång heter det ju. För FUBB basket har nu en stor framgång lett fram till ytterligare en! 14-åriga talangen Alexandra Petrovski är som enda svenska tjej uttagen till ett NBA-läger i Slovenien.

Under sportlovet vann FUBB Baskets tjejer och killar NBA:s mixturnering för juniorer. Nu kommer nästa framgång. En av lagets spelare, Alexandra Petrovski, är uttagen för att representera Sverige på ett NBA-läger i Slovenien. Spelare från hela Europa kommer till NBA-lägret och förutom att det är en fantastisk möjlighet och spännande utmaning för dem som blivit uttagna finns ytterligare en dröm att jobba mot:

På basketlägret i Slovenien tas tio tjejer och tio killar ut till ett europeiskt mixlag som får delta i NBA World Championship i Orlando, Florida, i augusti! NBA står för samtliga kostnader, som flygresa, boende och mat. En enorm chans för en baskettokig tjej med andra ord!

-För Alexandra blir lägret (förhoppningsvis) ett fantastiskt äventyr och ett minne för livet. Alexandra är en exceptionell talang och har alla förutsättningar att fortsätta utvecklas som basketspelare. Även för FUBB är det en stor händelse att en av våra spelare blivit uttagen till lägret. Det ett bevis på att vår ungdomsverksamhet står sig väl i konkurrens med större föreningar, säger Dennis Zalamans, lagets tränare och ordförande i FUBB basket.

-Inte minst är det en sporre för alla unga tjejer och killar i föreningen.

Alexandra Petrovski är född 2004. Det är Svenska Basketförbundet som tagit ut henne och en basketkille från södra Sverige för att representera de blågula färgerna i Slovenien.

På frågan hur kul det är att få åka på det här lägret blir svaret:

-Elva på en tiogradig skala. Det ska bli superkul!

Att åka ensam till Slovenien är spännande.

-Jag är supernervös. Men det kommer att bli otroligt kul, en lärorik upplevelse och en stor utmaning.

Vad hoppas du ska hända efter lägret i Slovenien?

-Jag hoppas att jag utvecklas till en ännu bättre basketspelare och självklart vill jag åka till USA och representera Sverige och FUBB Basket.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 19/1
Röda Korset - Second Hand butik
Onsdag 23/1
Stickcafé i Kulturhuset
Lördag 26/1
Röda Korset - Second Hand butik
Onsdag 30/1
Bokklubb för unga, 10-12 år
avståndsannons

Öppet Hus på UBG jan 19

UNICEF plugg

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen