Woodys Bra produkter april 17
kronans Apotek
Förstasidan Torsdagen den 24 maj 2018 - klockan 21:19 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Rebecca vill sprida rörelseglädje


Karin Sidén 2017-03-31

Med uteträning vid Lillsjön och kroppen som träningsredskap kommer Rebecca försöka inspirera Upplands-Bro-borna till ett aktivare liv. 
Bild:Karin Sidén
Med uteträning vid Lillsjön och kroppen som träningsredskap kommer Rebecca försöka inspirera Upplands-Bro-borna till ett aktivare liv. 

Nu startar Kungsängenbon Rebecca Krantz träningsföretaget Courage & Balance som riktar sig till dig, mig och alla andra som vill få in rörelsen i våra liv. Med funktionell träning för alla, familjegrupper, mamma/gravidgrupper, seniorträning och mycket mer vill Rebecca höja aktivitetsnivån i sin hemkommun och sprida rörelseglädje.

-Jag kommer att köra ett antal prova-på-pass under nästa vecka och sedan drar jag igång på riktigt under vecka 16, berättar Rebecca.

Med start nästa vecka drar Rebecca Krantz från Kungsängen i gång uteträning vid Lillsjön. Med mångårig erfarenhet som personlig tränare och gruppträningsinstruktör har Rebecca en hel del erfarenhet att luta sig mot när hon nu lanserar sitt träningsföretag. Hennes träningsfilosofi handlar om kvalitet, enkelhet och rörelseglädje. 

-Det ska vara enkelt att träna! Och roligt! Mycket av den gruppträning som finns idag skrämmer bort den träningsovane. Det ska vara en massa redskap, snabb, komplicerad koreografi och stora grupper. För mig handlar det mer om kvalitet än kvantitet. Jag vill hinna se och möta varje deltagare så att de gör övningarna utifrån sina personliga förutsättningar. Många jag pratat med saknar träning där du får komma och vara precis som du är, där det är ok att vara med även fast man inte har koordination eller erfarenhet av gruppträning sedan tidigare. De vill bli sedda och inte känna "tvånget" av att till exempel stå och hoppa upp och ner när de inte kan eller vill. För mig har det alltid varit viktigt att möta varje individ, att anpassa övningar utifrån varje enskilds förutsättningar, för då blir det roligare att träna, samtidigt som man får ut mer av varje pass. Känslan att "jag kan" följer med hem.

Rebecca Krantz sprudlar av energi och entusiasm när hon berättar om vad rörelseglädje betyder för henne och om önskan att kunna inspirera Upplands-Bro-borna till ett mer aktivt liv - på just deras nivå och utifrån just deras förutsättningar.

-Jag har cirka 15 års erfarenhet som tränare inom både gruppträning och personlig träning. Sedan några år tillbaka anordnar jag och en kollega/kompis träningsresor till Italien så genom åren har jag mött alla sorters människor och hunnit samla på mig en hel del erfarenhet. För mig är det viktigt att individanpassa träningen så därför kommer jag att hålla gruppstorleken kring 16-20 deltagare. Är gruppen större än så hinner man inte ge deltagarna den individuella anpassning och feedback jag tycker behövs, och där går kvalitet definitivt före kvantitet för mig. 
 
Lusten att röra sig i ett glädjefyllt sammanhang är något som motiverar Rebecca. Möjligheten att få fler människor i rörelse, oavsett ålder, förutsättningar eller träningsbakgrund har fått henne att starta Courage & Balance.

-Jag känner att det finns en stor potential till utomhusträning här i Upplands-Bro. Vi har en fantastisk miljö och gott om plats att röra oss på. Jag kommer till en början att ha mina pass vid Lillsjön, men en stor fördel med utomhusträning är ju att lokalen är så härligt flexibel. Någon gång kanske vi kör ett helt pass i skogen eller i lekparken vid badplatsen. Och störtregnar det kan man söka skydd under dansbanans tak. Det är bara fantasin som begränsar möjligheterna. Självklart meddelar jag i förväg om vi byter mötesplats!

-Mina pass kommer starta "på riktigt" vecka 16. Max 16-20 deltagare är viktigt så därför bör man föranmäla sitt deltagande. Visst kan man chansa och bara dyka upp, men det är ju snopet om det är fullt. Jag erbjuder ett träningspaket med 10 tillfällen, men om det är så att man hellre köper enstaka tillfällen eller kanske fem tillfällen för att man vet att man inte kommer att kunna köra utomhusträning när sommaren närmar sig så löser vi det. Återigen: det ska vara enkelt och kännas bra! 

Nästa vecka erbjuder Rebecca kostnadsfria prova-på-pass för alla nyfikna. På hemsidan finns all information om tid och plats och målgrupp!


Länk till hemsidan.

Länk till FaceBokksidan.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Torsdag 24/5
Mattecentrum i Kulturhuset & Brohuset
Lördag 26/5
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Gatuteater från 7 år på Kungsfesten!
Kungsfesten
Söndag 27/5
Öppet Hus på Brandstationen i Bro
Tisdag 29/5
Mattecentrum i Kulturhuset & Brohuset
Torsdag 31/5
Mattecentrum i Kulturhuset & Brohuset
Fredag 1/6
Öppna Förskolan C/O Kulturhuset – Drakar!
Lördag 2/6
Röda Korset - Loppis / Second Hand
avståndsannons

Kultur & Fritid vt 18 GatstensTeater

Kungsfesten 18

UBROs egen

WWFannons tigerfadder

Pluggannons UNHCR sidebanner

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Om Du syns på Webben GUL

Toppbanner UBRO

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen