UBRO Panorama gif-fil
A3 toppbanner
Förstasidan Söndagen den 16 juni 2019 - klockan 23:40 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

SM-brons till baseball-juniorerna efter spännande förlängning


Karin Sidén 2018-10-02

Bronslaget!
Bild:Privat
Bronslaget!

BASEBALL   Söndagens SM-slutspel blev lite av en berg-och-dalbana för Kungsängens baseballjuniorer där en kämpig inledning mot Sundsvall i semifinalen resulterade i en klar förlust. I och med förlusten blev det bronsmatch mot Sundbyberg som även den startade i uppförslut. Efter oavgjort slutresultat och förlängning stog Kungsängens killar lite oväntat som segrare.

Peter Granqvist, lagets tränare, har knappt hunnit hämta sig än från bronsmatchdramatiken:

-Oj oj oj vilken bronsmatch! Vi låg under och kom ikapp. Låg under och kom ikapp. Och sedan förlängning ovanpå det! Kan inte vara hälsosamt alls - men väldigt roligt! Killarna var fantastiska och lyckades vända dagens motlut till en SM-medalj. Helt otroligt! Jag är stolt som en tupp över deras prestation.

Kungsängens baseball-killar har haft en överraskande framgångsrik säsong som i söndags kröntes med ett junior-SM-brons. Laget, som inför säsongen klev upp i juniorserien, har en av de absolut yngsta trupperna i hela serien och hade därför en målsättning inför säsongen att ha roligt tillsammans och skaffa rutin och erfarenheter inför nästa år.

-I år tog vi steget upp i juniorserien, 16-19 år, fast våra spelare är 15-17 år. Vi har därför en ovanligt ung trupp och såg den här säsongen mer som ett se-och-lära-år, ett mellanår där vi skulle acklimatisera oss på den högre nivån. Vår inställning var naturligtvis att alltid spela vårt bästa spel, men rimligtvis skulle ålderskillnaden märkas av med färre vinster än vi varit vana vid. Men som killarna har levererat! Resultaten har legat långt över förväntan och när seriespelet summerades låg vi på tredje plats, kvalificerade för SM-slutspel! En otrolig prestation! förklarar tränaren Peter Granqvist.


Bild:Privat

SM-slutspelets kvartett bestod förutom av Kungsängen också av Sundsvall, Stockholm och Sundbyberg. Kungsängen mötte Sundsvall i sin semifinal och i den andra semin möttes Stockholm och Sundbyberg.

-Vi förlorade klart semifinalen mot Sundsvall, med hela 4-21. Vi fick en dålig start och låg tidigt under med 1-8 och orkade helt enkelt inte ta oss tillbaka in i matchen. Vi spelade inte i närheten av vår vanliga kapacitet så Sundsvall var definitivt det bättre laget i den matchen.

-Bronsmatchen startade nästan direkt efter vår semifinal, så killarna fick bara en kort tid att ställa om men jag tycker vi lyckades bra med det även om Sundbyberg ledde med 4-1 efter att halva matchen spelats. Det var en välspelad och jämn match, från första ”inningen”, dvs omgången, och bara små marginaler som avgjorde. Vi kvitterade till 4-4 men därefter drog Sumpan ifrån igen och inför sista slagomgången ledde de med 8-4. Här tycker jag att vi visade vår styrka som lag, för killarna hade ju kunnat deppa över att ha tappat iväg poäng igen men i stället kvitterade vi till 8-8! Allt för spänningen! 

-I förlängingsomgången vann vi till slut med 9-8 i en makalöst spännande och rafflande match där hela laget stod för en otroligt stark insats, inte minst efter storförlusten i semifinalen kort dessförinnan. Vi tar med oss fantastiska erfarenheter och stärkande lärdomar och ser med stor spänning fram emot nästa säsong - efter den här "mellansäsongen" eller vad vi nu ska kalla den, avslutar coach Granqvist med ett skratt.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 16/6
De vilda blommornas dag, Granhammarsparken
Lördag 6/7
Bakluckeloppis på Kvarnnibble Gård
Lördag 20/7
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 17/8
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 21/9
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 19/10
Bakluckeloppis i Bro
avståndsannons

UBH Matmarknad och försommarfest i Bro C 19

Bro IK Midsommar 19

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

UNICEF plugg

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Toppbanner UBRO

Woody feb 19 monterat
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen