Woodys Bra produkter april 17
Toppbanner UBRO
Förstasidan Onsdagen den 20 juni 2018 - klockan 01:43 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Team Norén satsar på EM i Pro Stock


Karin Sidén 2017-04-16

Robin gör sig redo för start i Tierp, augusti 2016.
Bild:Tommy Sidén
Robin gör sig redo för start i Tierp, augusti 2016.

I slutet av maj drar dragracingsäsongen igång och för Team Norén väntar några bråda veckor för att få allt tävlingsklart inför den andra säsongen i Pro Stock. Förra året var det ny bil, ny klass och nya förutsättningar för teamet. I år är det "bara" en ny motor att ta sig an så då passar man på att helrenovera bussen också. Hur många garagetimmar det blir under en vinter vågar teamet inte räkna på - men många är det!

-Vi är supertaggade på att köra hela EM serien i Pro Stock och ska försöka slåss om topp-placeringarna. Något som är fullt möjligt om vi bara "spelar våra kort rätt"! konstaterar Robin Norén.

För Team Norén närmar sig säsong två i Pro Stock. Sista helgen i maj är det dags för första tävlingshelgen på Santa Pod i England, därefter följer tävlingar i Sverige på Tierp Arena, Alastaro i Finland och Hockenheim i Tyskland.


Robin Norén
Bild:TEAM NORÈN
Robin Norén

Bild:TEAM NORÉN

-Planen är att köra hela EM serien i FIA Pro Stock 2017. Under en säsong kan allt hända men det vi siktar på är hela EM serien och att försöka slåss om topp-placeringarna. Materialet har vi, så målsättningen är fullt möjlig bara vi "spelar våra kort rätt". 

Många garagetimmar har det blivit sedan premiärsäsongen avslutades i september och nu väntar några bråda veckor då allt arbete ska falla på plats och slutföras. Med en vinter fylld av skruvande och plan-smidande är längtan ut på banorna stor.

-Vi är supertaggade! För tillfället är det full fart i garaget för att få allt klart inför första start. I slutet av förra säsongen köpte vi en ny motor som vi testkörde innan vi packade in oss i garaget. Vi väntar på lite nya delar till bilen som är på väg hem från USA för att kunna göra bilen startklar inför England, men utöver det känns det som att bilen är redo. 

Som om skruvandet och mekandet med dragracingbilen inte vore nog har teamet den gångna vintern gett sig på ett helt annat projekt, nämligen att rusta teambussen.

-Bussen som vi fraktar allt i får sig en riktig genomgång. Vi byter ut hela ramverket samt takhöjer hela bussens längd. Ett projekt som vi hållit på med varje helg sedan mitten av Oktober!

På Tierp Arena i slutet av augusti 2016.
Bild:Tommy Sidén
På Tierp Arena i slutet av augusti 2016.

Dragracing är en kostsam sport och kräver extrem noggrannhet och minutiösa förberedelser av förare och team. Ingenting kan eller får lämnas till slumpen.

Varenda liten del i motorn måste vara tipptopp så efter varje körd runda går teamet noggrant igenom motorn, justerar kopplingen, slipar lamellerna och går igenom bilens dator för att kunna göra små, små justeringar inför nästa runda.

Då gäller det att vara noggrann och veta vart allt ska sitta när man sätter ihop allt igen.

-Satsningen på EM serien i FIA Pro Stock hade inte varit möjlig utan teamets målmedvetenhet eller uppbackningen från våra sponsorer: Westers Mark & Transport AB, skandinaviska teknik & Smörjsystem AB, JOMS Entreprenad, Snahr Production, A3 Montage, Blenco Speedshop och SixPack Custom. Jag som förare är ju egentligen bara en kugge i hela maskineriet, där alla delar är lika viktiga, konstaterar Robin.

Bild:TEAM NORÈN

Bild:Tommy Sidén


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 1/7
Tusen Trädgårdar - besök familjen Skånbergs trädgård i Rättarboda
Tusen Trädgårdar - besök familjen Walderös trädgård i Kungsängen
Måndag 20/8
Filmskaparkollo
Tisdag 21/8
Filmskaparkollo
Lördag 25/8
Vernissage: Konstrundan
Söndag 26/8
Vandring på Upplands-Broleden - med Naturskyddsföreningen
Lördag 1/9
KONSTRUNDAN
Söndag 2/9
KONSTRUNDAN
avståndsannons

Kultur och Fritid 18 Filmskaparkollo

UBH Sommarhälsning 18

UBROs egen

Pluggannons UNHCR sidebanner

Röda Korset Medmänniska

WWFannons tigerfadder

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Om Du syns på Webben GUL

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen