Woody feb 19 monterat
Toppbanner UBRO
Förstasidan Söndagen den 22 september 2019 - klockan 01:22 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Var med och tyck till om Aktivitetsparken i Bro


Karin Sidén 2016-02-23

I april bjuder kommunen in till en medborgardialog kring Råbyplan i de centrala delarna av Bro. Ytan ska bli en aktivitetspark för spontanidrott och kulturaktiviteter och då har alla vi Upplands-Bro-bor möjlighet att påverka utformningen.

Frågan kommunen ställer är: Vad behöver du för att skapa en fritid med hög kvalitet?

Lördagen den 9 april mellan klockan 11 och 15 arrangeras återigen en medborgardialog i Upplands-Bro där vi medborgare har chansen att vara med och påverka utformningen av utemiljön i kommunen. På Fest i byn i höstas gjorde man på liknande sätt när man ville ta reda på vad barn och unga önskade för utrustning till skateparken och i våras på Kungskalaset när dialogen gällde Drömparken och resultatet av de dialogerna är redan på plats - så gott som i alla fall.

Vid medborgardialogen är alla välkomna att lämna önskemål, förslag och synpunkter på vad  parken borde innehålla och hur den borde utformas. Redan nu kan du som vill höra av dig till kommunen med förslag på vad parken borde innehålla. Det kan vara exempelvis klätterväggar, scener, dansytor, utomhusspel, konst, utegym, lekplatsutrustningar och motionsanläggningar. Allt som du tycker är passande för Råbyplan är intressant för projektledningen att veta.

Siri Morawski är projektansvarig för aktivitetsparken och kommer att arbeta med projektet under våren. Den 9 april finns hon på plats i Brohuset för att möta alla dialogsugna barn och unga och samla in idéer och önskemål.

-Målet med aktivitetsparken är att det ska vara en öppen och inbjudande plats med många olika möjligheter som ska attrahera kommunens barn och ungdomar - oavsett ålder, kön, eller fritidsintresse - till aktivt umgänge. Aktiviteter behöver inte nödvändigtvis likställas med spontanidrott. Vi vill att aktivitetsparken ska kunna locka till spontankultur lika gärna som till sportaktiviteter och välkomnar alla typer av förslag, säger Siri Morawski.

-Tillsammans med en arkitekt kommer vi sedan att sammanställa en skiss över hur ytan ska gestaltas. Utgångspunkten är de förslag vi får in från medborgarna, som sedan vävs ihop till en fungerande plan. Aktivitetsparken ska vara rolig och attraktiv, samtidigt som den ska vara tillgänglig, säker och en trygg plats att vistas på så det är många aspekter att väga in i utformningen. Meningen är att skissen ska vara klar i september och sedan börjar projekteringen. Vi har en klubbad budget på en miljon för i år och indikerad, men ej beslutad, budget på tre miljoner 2017 och fyra miljoner 2018. Aktivitetsparken kommer att bli ett enormt lyft för området, ja, för hela kommunen, och jag ser verkligen fram emot att få möta barn, unga och vuxna i medborgardialogen.


Länk till kommunens hemsida för inspirationsbilder.


Länkar till andra aktivitetsparker för inspiration:
Skäggetorpsparken i Linköping.
Kävlinge Aktivitetspark
Angereds aktivitetspark
Kompassen aktivitetspark  på Lidingö
Googlesökning på aktivitetspark - blandade inspirationsbilderTipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 22/9
Skördemarknad i Ladan Öråker
Djupdal på Rösaringsåsen- klassisk plats i forntidshistorien
Tisdag 24/9
Invigning av Upptäck konsten-appen
Tisdag 8/10
Gammaldags mat på Klint
Lördag 19/10
Bakluckeloppis i Bro
Söndag 20/10
Medlemsmöte/Öppet hus Föreningen Villa Skogas Vänner
Söndag 27/10
Slöjd- och hantverksutställning på Klint
Lördag 9/11
Städdag på Klint
Tisdag 12/11
Föredrag på Klint: Jonas Moberg berättar om
avståndsannons

U-B kommun sep 19 Tidig kväll m Kjos

Norrboda Gård sep 19

Kvinnojouren Anna sep 19

Sjöräddningen

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen