Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 26 april 2024 - klockan 06:50 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

2016 i backspegeln - Hemma igen - 11-åriga Caitlin hittade Skäggagamen Rex


Karin Sidén 2016-06-17

Rex är hittad!
Bild:Läsarbild
Rex är hittad!

2015-06-17   Lyckan är stor hemma hos Lion och Tedros på Fasanstigen i Bro. Husdjuret Rex, en australiensisk skäggagam, är hemma igen efter en dryg månad på rymmen. Han hittades härom kvällen i närheten av Fasanstigens lekplats, bara tiotalet meter från den plats där han rymde den 8 maj.

-Jag är så tacksam att ni skrev om Rex i UBRO. Tack vare det visste ju Caitlin vad det var för djur hon hittat här på gräsmattan, säger pappa Tedros när vi träffas på fyndplatsen. Caitlin pekar och berättar hur det gick till när hon hittade Rex.

-Först blev jag lite rädd, för han försökte äta en igelkott, så jag sprang och hämtade mamma. Men så kom jag ihåg att jag läst på UBRO att Rex försvunnit här vid lekparken så då visste jag ju vad det var för ett djur jag sett.

Kommer ni ihåg skäggagamen Rex som rymde vid Fasanstigens lekplats för en dryg månad sedan? Rymningen fick ett lyckligt slut härom kvällen när 11-åriga Caitlin hittade honom bara tiotalet meter från platsen där han rymde från sin unge ägare Lion.

Det var den 8 maj som Rex rymde. Lion var ute och gick med Rex vid lekparken på Fasanstigen när skrik från lekande barn skrämde skäggagamen på flykt. Sedan dess har Lion letet och letat utan att hitta sitt husdjur.

-Varje dag på väg till och från skolan stannade han till och letade efter Rex, berättar pappa Tedros.

Den australiensiska skäggagamen är van med 40-45-gradig värme och hemma i terrariet har han en värmelampa för att känna sig som hemma.

Tillbaka under värmelampan!
Bild:Tedros
Tillbaka under värmelampan!

-Jag vågade inte säga något till Lion, men jag trodde nog inte att vi skulle hitta Rex levande efter så lång tid. Jag kan inte förstå hur han har klarat sig så länge, för det har ju varit ganska kalla nätter. Skäggagamer är allätare, så mat har han nog kunnat hitta, men värmen... Kanske han har grävt ner sig någonstans, funderar Tedros.

På kvällen den 14 juni var Caitlin ute vid lekparken på Fasanstigen när hon fick syn på en igelkott på den intill-liggande gräsmattan. Men det visade sig vid en närmare titt att det inte bara var en igelkott utan att igelkotten var inblandad i en kamp om överlevnad med ett långsmalt ödledjur. Rex!

Caitlin, här till vänster i bild, berättar var hon hittade Rex. Tedros och mamma Ellie fyller i med mer detaljer i det glada och något överraskande slutet på berättelsen om Rymmaren Rex.
Bild:Karin Sidén
Caitlin, här till vänster i bild, berättar var hon hittade Rex. Tedros och mamma Ellie fyller i med mer detaljer i det glada och något överraskande slutet på berättelsen om Rymmaren Rex.


Gissa om Lion var glad när Rex hittades!
Bild:Tedros
Gissa om Lion var glad när Rex hittades!

-Först blev jag lite rädd, men när jag sprang hem för att hämta mamma kom jag på att det var Rex som försökte äta igelkotten. Jag hade ju läst på UBRO att han var borta. Så jag sa till mamma att det var en skäggagam som heter Rex som jag hittat. Jag tog med mig cykelhjälmen när vi sprang tillbaka för jag tänkte att han kanske skulle bli rädd och vilja gömma sig.

Mamma Ellie fyller i:

-När vi kom fram höll han fortfarande på att försöka äta på igelkotten men vi lyckades få bort den. Den verkade helt ok och försvann därifrån. Då försökte Rex bita mina foppa-tofflor i stället. Han kanske tyckte de såg goda ut! Sedan gömde han sig i hjälmen som Caitlin hade lagt ner på marken. Och fortsätter:

-När Caitlin sa att Rex hade rymt i början av maj trodde jag att hon överdrev, men sedan såg jag ju datumet på artikeln. Tack vare artikeln i UBRO visste vi ju att Rex hörde hemma någonstans på Fasanstigen och att pappa heter Tedros, så då började jag söka på Eniro och lyckades hitta adressen. Vilket fantastiskt slut på en lång rymning!  Otroligt att han klarat sig!

-Jag är så tacksam att Rex kom tillbaka välbehållen. Lion blev verkligen överlycklig! Stort tack för hjälpen både till dig, Caitlin, och din mamma, men också till UBRO som skrev om vår rymmare! säger Tedros när vi skiljs åt.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen