Förstasidan Tisdagen den 7 maj 2024 - klockan 16:44 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Broskolan tog silver i Skol-DM

Karin Sidén 2014-04-10

Här är killarna efter semifinalvinsten. Riktigt så glada var de inte efter finalen som slutade med en trist Sudden-Deathförlust. Att komma tvåa bland 68 deltagande skollag är dock en fantastisk prestation som killarna förhoppningsvis kan uppskatta om någon dag eller tre...
Bild:Karin Sidén

Broskolans fotbollskillar var en stolpträff från guldmedalj i onsdagens Skol-DM final. Så nära vinst kom laget efter att ha kämpat i uppförsbacke under ordinarie speltid. Bitter förlust - ja, kanske inledningsvis, men förhoppningsvis dröjer det inte allt för länge innan killarna kan glädjas åt att ha kommit tvåa av 68 deltagande skolor i Stockholmsdistriktet.

Efter en rysare till semifinal för en månad sedan var det på onsdagen dags för Broskolans nior att spela final i Skol-DM i fotboll. Finalen spelades på neutral mark, i Solnahallen, och för motståndet stod Vasa Real. En hejarklack på ungefär 150 Broskolan-elever bussades till Solnahallen för att stötta fotbollskillarna. Vasa Reals hejarklack var ännu större, så det var ordentligt tryck på läktarna.

Broskolan fick en olycklig start i matchen med två snabba baklängesmål. Laget hämtade sig från kallduschen och kämpade sig in i matchen. Reduceringen till 1-2 gjorde Anthony och matchen vägde fram och tillbaka. Broskolan var nära att kvittera, men strax innan pausvilan gjorde Vasa Real 1-3.

Broskolan sprang in i andra halvlek med en intensiv kampvilja. Joseph gjorde ett snabbt reduceringsmål och ökade pressen på Vasa Real ytterligare. Med ungefär sju minuter kvar av matchen utnyttjade Vasa Real Broskolans offensiva spel och gjorde 2-4 i en kontring. Matchens lirare, Joseph, svarade då med två snabba mål. Vid full tid stod det 4-4 och finalen gick till Sudden Death.

Det blev ett gastkramande Sudden Death. Broskolan hade ett visst övertag och hade de farligaste målchanserna. Bland annat hade man ganska tidigt ett friläge som borde ha suttit, men Vasa Reals målvakt gjorde en storartad match. Med bara några få minuter kvar, drygt 11 minuter in i Sudden, kom Joseph i ett friläge. Skottet satt i stolpen.

I det efterföljande anfallet avgjorde Vasa Real matchen. 4-5 slutade den mycket spännande matchen. Silver till Broskolan efter en otroligt fin insats i Skol-DM!