UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Tisdagen den 29 september 2020 - klockan 20:38 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Efter 10 år på golfklubben - Ninni och Micke inleder nytt kapitel


Karin Sidén 2018-10-08

Micke och Ninni Åman driver Åmans Kök. Catering till vardags och fest. 
Bild:Privat
Micke och Ninni Åman driver Åmans Kök. Catering till vardags och fest. 

Måndagen den första oktober var inte bara en ny vecka och ny månad, som vilken som helst, för Ninni och Micke Åman. Paret, som de senaste 10 åren drivit restaurangen på Bro Bålsta Golfklubb, inledde dessutom ett nytt kapitel i sitt företagande. De framgångsrika åren med restaurang på golfklubben och catering vid sidan av har från och med i måndags blivit catering till 100%.

-Mat till vardags och fest är något vi alltid brunnit för. Vi har länge kunnat kombinera restaurangen med cateringuppdragen och det har varit superkul på golfklubben, verkligen fantastiska år, men nu var det dags för en förändring. Genom åren har vi sett hur catering-uppdragen bara blivit fler och fler och när vi nu fick chansen att satsa på det till 100% kändes det helt rätt. Vi fick nys om en helt perfekt lokal i Bålsta, och är nu mitt i inflyttningen. Det känns hur kul och inspirerande som helst! berättar en glädjestrålande Ninni Åman när UBRO tittar förbi i de nya lokalerna.

Ninni och Micke Åman har drivit Åmans Kök och Bar i 14 år. De senaste 10 åren har de huserat på Bro Bålsta Golfklubb där deras mat och personliga service uppskattats av golfande gäster samt klubbmedlemmar såväl gäster som bara kommer för matens skull. Många är de som återkommit om inte dagligen så i alla fall ett par tre gånger i veckan under många år.

Ett julbord för två eller en dopfest för 85 personer - oavsett vilket ditt cateringuppdrag är har Åmans Kök något som passar.
Bild:Privat
Ett julbord för två eller en dopfest för 85 personer - oavsett vilket ditt cateringuppdrag är har Åmans Kök något som passar.

-Tveklöst är det avsaknaden av den sociala atmosfären på klubben och alla de goa gästerna vi genom åren knutit band med som kommer att vara tuffaste omställningen för oss. Men redan första dagen i de nya lokalerna tittade några av våra stamgäster förbi och vi har lovat att det ska bli en stor soffa i personaldelen så att de som vill kan hälsa på. Dörren är alltid öppen! säger Micke och pekar ut hörnet där den framtida soffan ska stå. När de nu lyckas ta sig tiden att köpa den. För det är mycket nu.

-Ja, vi är ju vana att ha många grytor på spisen - eller järn i elden - eller bollar i luften - som man säger. Men nu när vi parallellt har inrett våra nya lokaler samtidigt som vi ska fixa våra cateringuppdrag så är det allt lite extra utmanande.

-Det är nog bäst vi gör en ordentlig lista så vi inte glömmer något, konstaterar Ninni med ett skratt.

Vi tittar runt i de för ändamålet helt optimala lokalerna. De inreddes för flera år sedan av ett annat cateringföretag men har under en tid mer varit restaurangförråd än tillagningskök så det finns en del som måste fixas innan allt är tipptopp. Stekbord, kylrum och diskmaskin är på plats så redan nu går det att laga mat. Men när UBRO var och hälsade på väntade Ninni och Micke fortfarande på ugnarna, frysen, det stora arbetsbordet och andra för matlagning rätt väsentliga pusselbitar, så det fanns också en del tom volym i köket som väntade på att fyllas. 

Sedan dess har många av de efterlängtade leveranserna kunnat bockas av från väntelistan och maskiner och vitvaror har installerats och tagits i bruk.

-Nu är vi igång på riktigt - vi har några smådetaljer kvar att göra men sett till hur vi slet på alla fronter den första tiden så känns det mer som lyxdetaljer som ska finjusteras. Busenkelt! Nu har vi ett fantastiskt kök som vi kunnat utrusta och inreda helt utifrån våra behov, vi har bra, och inte minst, överblickbar förvaring och vi har plats att jobba på ett sätt vi kanske inte riktigt varit vana med. Det har varit en tuff period, men utmaningar gör tillvaron spännande och nu har vi med glädje hunnit landa i vår nya verksamhet.

Bild:Privat

Namnet Åmans Kök och Bar är numera ersatt med Åmans Kök för att bättre passa till företagets inriktning, catering. Uppdragen är vitt skilda och det är just den variationen som haft en stor lockelse för paret när de nu så smått sadlar om.

-Oktoberfest för 150 gäster, julbordscatering för en person eller konferenslunch för 20 spelar ingen roll. För oss är alla kunder lika viktiga och förtjänar samma typ av service. Lunchen med de fyra barndomsvännerna kan för någon vara en lika viktig händelse som den där stora festen någon annan catrat till är för den personen, något som man måste vara medveten och ödmjuk inför, förklarar Ninni. 

-Samtidigt som det kan vara lite av en utmaning så är det också det som är tjusningen för oss - att ge alla vårt bästa! Och variationen i uppdragen är verkligen inspirerande! avslutar Micke.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Torsdag 22/10
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
Tisdag 1/12
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
avståndsannons

U-BHus Bro C sep 20

Barncancerfonden pluggannons

Sjöräddningen

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen